Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nivová pomazánka na gril

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

3. 3. 2021 11:02

Suroviny

Porce: 8-10

Nutriční hodnoty

Energie2 341 kJ / 559 kcal
Bílkoviny29,67 g
Tuky11,53 g
Vláknina18,71 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy74,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme dobrý uzený sýr, lze pomazánku udělat i bez druhého sýru, pak pozor se solením, radši chutnat!

Recept je od kuchaře z jedné hospody v Hodoníně, jméno hospody si nepamutuji! Moc mi to tam chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

magdalenka

9. 3. 2021 18:18

hospodyne: korenie ani ja nerátam, dávam od oka, ale do receptu to nemôžem napísať...:-8 Neviem, odkiaľ mám recept, je možné, že z Balaštíkovej knihy o konzervovaní, zaváraní - nálev. Ale pochybujem to rátanie guličiek u neho. Momentálne ju nemám po ruke.

hospodyne

9. 3. 2021 13:50

:-Kmagdalenka: Přesně tento recept naše rodina celé věky používá. Jen koření nepočítám, ale do každé sklenice dám trochu, podle velikosti. Je úplně nejlepší, zelenina z něj je lahodná a hlavně žádný cukerín, který nemetabolizuje a je po něm sladká pachuť v ústech:-( Používám jej i na houby, cibulky atd. My ho máme získaný z Fruty Kunovice nebo Mařatice, to už nevíme:-) Tenkrát se dal získat i lihový macerát koření, takže odpadlo dávkování koření do jednotlivých sklenic.

Veronika.Hrozna

8. 3. 2021 21:40

magdalenka: To ani nepíš, místní křupky, zvané škvarky! Už by som si také čerstvé dopriala, daj si aj za mňa, prosím! :yes:

magdalenka

8. 3. 2021 21:36

Veronika.Hrozna: Dobrá voňavá masť na chleba, k tomu tá paprika...to je zážitok. (Dnes som piekla chlieb a v Senci kúpila voňavú čerstvú masť a oškvarky...ešte mám pohár baraních rohov od vlani, možno zhreším...)

Veronika.Hrozna

8. 3. 2021 20:55

magdalenka: Každá paprika je dobrá, iba "žiadna" je úplne na nič! :-D:-D:-D Ak, si nezavaríš, nemáš! ;-(
Tento rok už musím aj ja zavariť kapiu a dám aj cibuľku, som zvedavá, aké to je ! Ešte som s cibuľkou nerobila. Aspoň pár pohárov na skúšku. :-*

magdalenka

8. 3. 2021 20:43

Veronika.Hrozna: aj ja robím...https://www.toprecepty.cz/recept/6592-sterilovana-...

Veronika.Hrozna

8. 3. 2021 20:37

tejaja: Já nevím, já vždycky zavařovala, jenom tento recept. To tvrdila tchýně, že když to dělala jinak, tak ji ten olej trochu stuchnul, protože byl nahoře. Když je uvnitř papriky, tak tam nahoře není, tudíž nemá šanci, se nijak zmršit. ;-)
www.toprecepty.cz/recept/66046-kapie-v-oleji-dle-me-tchyne
To by mělo být asi olej v paprice, ne paprika v oleji, zase by to ovšem nikdo nenašel!:-D:-D:-D:-D

tejaja

8. 3. 2021 19:50

Veronika.Hrozna: Veronika pridaj, každý recept je dobrý. :yes: Tá moja kapia tiež netuchne, nemá dôvod, ak je fľaša dobre uzavretá, ale myslím, že každá dobre uzavretá fľaša sa nepokazí. ;-) Tiež mi niekedy zostane, už sa stalo, že som mala aj 3-ročnú, lebo som naložila viac a nezjedlo sa. Nikdy jej nič nebolo, bez vzduchu sa nepokazí. ;-)

Veronika.Hrozna

8. 3. 2021 19:39

tejaja: No, asi sem dám recept na kapii, která vydrží zavařená i 4 roky,jak ji dělala moje tchýně. Jí nikdy nepotuchnul olej, v kapii, nedávala ho tam, jen tak lžící. Jdu se pohrabat v receptech. Myslím, že si to obecenstvo tady zaslouží! Já otevřela kapii z roku 2015, na tuto pomazánku a bez chyby. ;-)

tejaja

8. 3. 2021 19:06

Tonja: Ja si nakladám každý rok kapiu podľa tohto receptu už desaťročia: https://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pa.... Vystihnem zľavy, keď je na jeseň kapia lacná a naložím, mám to lacné a dobré. ;-) Z obchodu som jedla párkrát u známych a nechutilo mi príliš.;-)

Tonja

8. 3. 2021 18:36

Poraďte mi, prosím. Z dětství si pamatuji kapie nakládané v ochuceném oleji. Teď je marně sháním, nenašel jsem je v žádném supermarketu, ptal jsem se u konzervárenských firem, ale k sehnání jsou jen paprikové řezy nebo řezaná kapie v sladkokyselém či kořeněném nálevu.
V tomto receptu vidím mezi surovinami kapie v oleji. Můžete mi někdo poradit, kde či jestli vůbec se někde dají koupit?

Veronika.Hrozna

3. 3. 2021 16:59

Jaromira18: Diky moc.;-)

Jaromira18

3. 3. 2021 16:36

Dobrůtka.:yes::yes::yes::-K

Veronika.Hrozna

3. 3. 2021 15:42

casino: :-D:-D:-D:-D:-D ,

casino

3. 3. 2021 14:48

"Nivová pomazánka na gril"
OT
Kdysi jsem se učil rychločtení podle D. Grubera...
No, že název rcp není "Nivová pomazánka na ghí" mi doplo až když jsem v postupu marně hledal to ghííí :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: sýr niva, sýr uzený, kapie, kapie, okurka čerstvá, feferonka sterilovaná, cibule, sůl, pepř mletý, chléb tmavý

TopRecepty.cz

Nivová pomazánka na gril

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBn0