Divoká tuňáková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme žervé se scezeným tuňákem, přidáme mix kukuřice, hrášku a papriky. Osolíme a opepříme.Přimícháme nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme a necháme chvíli ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme žervé se scezeným tuňákem, přidáme mix kukuřice, hrášku a papriky. Osolíme a opepříme.Přimícháme nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme a necháme chvíli ve…
Zeleninu umeleme, smícháme s ostatními surovinami a povaříme asi 40 minut. Na masomlýnku umeleme salám a sýr, přidáme k zelenině a vaříme ještě 20 minut. Naplníme do…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu …
Maso nakrájíme na nudličky, které vložíme do mísy. Zakapeme je olejem, osolíme, přidáme hořčici a dáme do chladničky odležet. Maso pak zprudka osmahneme na oleji, po…
Mäso poriadne umyjeme, osušime, nakrájame na tenké platy a začneme krájať na široké a tenké rezance.Do misy vložíme natenko nakrájanú bielu cibuľu, nasekaný cesnak,…
Kým zvrie voda a uvaria sa cestoviny, na olej hodíme pokrájaný cesnak, keď zavonia, pridáme polkolečká cukety a sparené, ošúpané a pokrájané paradajky (komu nevadia šupy…
Zeleninu nakrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme, křen nastrouháme.Vše smícháme v hrnci a vaříme 1 a 1/2 hodiny na nejmenším hořáku. Občas promícháme.Plníme do sklenic,…
Nejprve utřeme máslo do pěny a postupně přidáme ostatní ingredience a mažeme na chléb, nejlépe čerstvý domácí. Velmi dobré. Přeji dobrou chuť!
Zeleninu pomeleme, přidáme 1 a ½ lžíce soli, 12 dkg cukru, 2 lžíce hořčičného semene - dusíme 25 minut, přidáme 1/4 l octu.Ještě 10 minut povaříme a teplé plníme…
Maso nakrájíme na nudličky, lehce osolíme a opepříme, přidáme sojovou omáčku, pol. lžíci hořčice, na jemno nasekanou feferonku, vše dáme do misky, promícháme a vše…
Surové držky namočím do studenej vody, prepieram, vodu mením. Pridám ocot, nechám stáť asi 30 minút, potom premyjem a dám variť, prvú vodu z varenia zlejem, až potom…
Květák ovařit v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem asi 10 min.Nakrájet květák na kousky, uzené maso na kostičky, feferonku nadrobno. Promíchat s…
Papriky nakrájíme na proužky.Cibuli, šunku na menší kostičky a camembert na větší.Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.V misce smícháme brambory, šunku, vejce, mouku,…
Porce králíka naskládáme do pekáče,osolíme,posypeme česnekem a cibulí,zalijeme máslem a poházíme feferonkami a pečeme.Podáváme s brambory...
K.prsa rozklepeme rozkrojíme na dva menší plátky,okořeníme na maso položíme 1/2 plátku šunky,feferonku přeložíme a osmahneme na přírodno z obou stran. Posypeme…
Porce ryby osolíme, posypeme kořením kari, špetkou zázvoru a mletého kmínu a potřeme z obou stran hořčicí. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.…
Marhule umyjeme a rozpolíme. Do kastróla nalejeme ocot, vodu a pridáme cukor. Uvedieme do varu. Do vriaceho nálevu po častiach pridávame marhule, krátko povaríme a…
Kotlety ze strany prořízneme, naklepeme, vnitřky vysypeme koriandrem, vložíme 1/2 papriky nebo feferonky, plátek sýra, nudličku česneku a kousek slaniny, sepneme,…
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.Do misky nakrájíme pórek na drobno, papriku, feferonku, cibulku a…
Cukety umyjeme a nakrájame na menšie kocky,cibuľu nakrájame najemno.Na oleji podusíme cuketu s cibuľou 10 min.Cesnak a feferónky nasekáme najemno (kto nemá rád ostré…
Fazuľu dáme do misy, pridáme ocedené lečo, na pásiky narezanú salámu, hrášok, narezanú kapiu, sekanú cibuľu a feferón a na hrubo nastrúhaný syr. Premiešame. Olej…
Maso omyjeme, osušíme a posypeme kouřovou solí a pepřem. Do nádoby pomalého hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kostičky slaniny, na větší hranolky nakrájenou…
Lilky nakrájíme na kolečka, která osolíme a necháme vypotit. Olej smícháme s nasekaným česnekem, feferonkou a solí a touto směsí potřeme vypocená a otřená kolečka lilku.…
Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a prudce opečeme na oleji. Vodu, víno, rozinky, bobkový list, pepř, masox a feferonku (chilli) povaříme. Opečeného králíka…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Ječné kroupy jsou neprávem opomíjenou surovinou. Pochutnejte si na nich v podobě karbanátků, sladké kaše i pomazánky
Oslavy MDŽ v retro stylu: Recepty na originální ruská vejce, vlašák nebo šunkovou rolku vás vrátí do minulosti
Polévky plné zeleniny: Uvařte si s námi francouzskou cibulačku nebo ruský boršč