Vymazlené tvarůžky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud patříte mezi milovníky aromatických olomouckých tvarůžků, pak je tento recept na nakládané tvarůžky s cibulí a feferonkami, zalité kořeněným olejem, pro vás jak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud patříte mezi milovníky aromatických olomouckých tvarůžků, pak je tento recept na nakládané tvarůžky s cibulí a feferonkami, zalité kořeněným olejem, pro vás jak…
Máte rádi pálivé pokrmy? Tato pasta vám skutečně zpestří všechna oblíbená jídla od uzenin, přes guláše, k topince, pod maso nebo jen tak k příloze. Pozor! Je opravdu…
Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Mezi klasické recepty italské kuchyně patří špagety alla puttanesca, které mají zajímavý původ. Špagety s rajčatovou omáčkou s olivami a ančovičkami mají výraznou chuť.…
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Rychlý minutkový guláš z vepřové kýty nepotřebuje dlouhé dušení jako hovězí maso. Vepřové nudličky se jen krátce osmahnou, provoní paprikou, česnekem a feferonkami, a…
Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
V posledních letech opět vzrostla chuť zpracovávat doma i kvašené výrobky. Mezi ně patří i pickles, tedy nakládaná kvašená zelenina. Do směsi se hodí zejména tvrdá…
Nejdříve si připravíme maso. Kuřecí řízky si naporcujeme na medailonky (tak aby to vycházelo kusově na 8 tortil), mírně naklepeme, půlku medailonků posolíme, obalíme v…
Dědo, dědo, ty říkáš, že umíš všechno. Zase přišel Vojtíšek zkoušet dědu. Ale tacos to nedáš a víš co to je? Milý chlapče, říká se tomu Street food. Tak abys věděl,…
Uzeninami bychom měli v jídelníčku šetřit. Ale jednou za čas připravit hříšně dobré špekáčky pečené ve směsi kečupu a piva se odpouští. Připravte je jako rychlovku k…
Domácí škvarková pomazánka vám bude chutnat na krajíci čerstvého chleba. Přidejte kyselou okurčičku, nebo feferonkou, nalijte do sklenice vychlazené pivo a můžete začít…
Taky se každoročně těšíte, až si v přímořské restauraci objednáte lahodné slávky? Díky našemu receptu si tento gurmánský zážitek budete moci užít takřka kdykoliv. Slávky…
Nakládaný hermelín je klasická česká chuťovka. Hodí se na oslavy, nebo kdykoliv jen tak na chuť, případně ho můžete darovat jako jedlý dárek. Aby měl nakládaný hermelín…
Zeleninová čalamáda je výtečná příloha, která přináší pestrou směs chutí a barev na váš stůl. Připravovaná z různých druhů čerstvé zeleniny, jako jsou papriky, zelí a…
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete…
Maso pečené se sterilovanou zeleninou, kdy každá rodina má oblíbenou jinou skladbu zeleniny, ale výsledek je podobný. Ochucené propečené maso ve sladkokyselé až pikantní…
Den 1.: Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme,…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli…