Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu )

medanek Kuchařka: medanek

Pomalý hrnec 17 názorů

Suroviny

600 g bůčku bez kostí (s kůží)
4 vejce
2 šalotky
3 stroužky česneku
60 g cukr krupice
50 ml rybí omáčky
300 ml vody z kokosu (ne mléko)
olej
pepř
sůl
1 feferonka (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.

  2. Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku, česnek, rybí omáčku a vše promícháme, aby se každý kousek obalil. Dáme do lednice tak na půl hodiny uležet . Když je čas tak i déle, já nechala přes noc.

  3. Na pánvi na trošce oleje necháme zkaramelizovat cukr. Až je krásně zlatý, přidáme uležené maso a chvíli restujeme. Pak přidáme vodu z kokosu, přendáme do pomalého hrnce a pomalíme na high 4 hodiny.

  4. Asi hodinu před koncem přidáme oloupaná vejce.

  5. Když je maso měkké, je hotovo. Můžeme ještě dochutit trochou rybí omáčky a pepřem.

  6. Hotový pokrm přizdobíme něčím zeleným a servírujeme s rýží nebo se dá konzumovat i jen s chlebem.

Poznámka

Tento recept jsem získala z netu od dvou autorů s malými úpravami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu )

  • lilia81 lilia81

    <3<3<3<3<3 naprosto exklusivní recept, strašně moc nám chutnal <3<3<3<3<3<3
    doporučuji doplnit o kvašenou zeleninu (pickels nebo vietnamské kim-či) a mungo klíčky, naprosto to k tomu ladí a fakt pecka!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Petr.1: Omlouvám se, tenhle jednoduchý důvod mi nějak nenapadl. ( A to PH taky nemám).:-K

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    Frantiska:
    Děkuji za vysvětlení a opravdu jsem netušil, že takové zařízení existuje. Doma vaříme stále klasicky na plynu, takže mám evidentně mezery ve vzdělání. Také děkuji za odkaz na Alzu a podívám se na něj. Vůbec si nevybavuji, že bych jej někdy v běžném obchodě viděl.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Petr.1: tak polopaticky zadat dotaz do googlu a hned je odpoved. Tady je odkaz na clanek, co to je a jak to funguje.
    https://www.alza.cz/co-je-pomaly-hrnec
    Pomalý hrnec, jak název samotný napovídá, slouží k pomalému vaření. To probíhá při nízkých teplotách do 95 stupňů Celsia a trvá 3 až 10 hodin. Má dva stupně vaření hight a low. ¨Vyšší teplota a nižší teplota.
    Při průměrné ceně elektřiny 4,83 Kč za jednu kilowatthodinu vás provoz průměrného 220W pomalého hrnce vyjde na 1 Kč za hodinu.

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    Eja57: Tak tedy trochu polopaticky. Opravdu nevím co je to POMALÝ HRNEC. Tento termín slyším poprvé a dále mi není jasné co je myšleno pod pojmem "pomalíme na high 4 hodiny." Budu rád jestli mi to srozumitelně vysvětlíte.
    Děkuji.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    medanek: to žluté na první fotce vepředu je vajíčko???
    Hezký receptík a krásné fotky. :-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Eja57: Petr.1 možná neví, co je pomalý hrnec ...... - to je jediné, co mě napadá jako možná varianta. :-O

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Petr.1: Sice nejsem autorka, ale CO je na tom nesrozumitelného? Je to popsané krok za krokem, naprosto srozumitelně, po přidání nejdříve masa do karamelu a pak teprve kokosové vody asi ani nebude karamel prskat...

    Odpovědět

  • Petr.1 Petr.1

    Chci požádat autora tohoto receptu, aby sdělil jak je myšlen bod 3. Informace ve znění "Na pánvi na trošce oleje necháme zkaramelizovat cukr. Až je krásně zlatý, přidáme uležené maso a chvíli restujeme. Pak přidáme vodu z kokosu, přendáme do pomalého hrnce a pomalíme na high 4 hodiny." nedává žádný smysl, zejména pak poslední věta. Prosím o srozumitelnější formulaci.
    Děkuji.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No to je nádhera:yes::yes::yes: skvostná prezentace:-K
    A když si představím tu vůni a chuť....ale dotaz - PH nemajíc, trouba na cca 90 stupňů, prostě klasické pomalé pečení....výsledek by mohl být stejný si myslím.....?

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    nádhera, povedená bašta..:yes::yes:

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Izabella929: Moc děkuji Izi, jsi milá :-):-K

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929

    medanek, máš nádhernú prácu, smekám klobouk pred tvojou tvorbou a šikovnosťou...) si skvelá...:-K

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    maris: Moc děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    1974andrea: Moc děkuji :-):-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: karamelizovaný bůček kho tau vietnamsky sladky buček duseny vietnamsky bucek recepty buček vietnamsky recept bucek po vietnamsky thit kho tau peceny vietnamsky bucek vietnamské karamelizovane maso thit kho vietnamské misky karamelizovany bucek s vejci vietnamské recepty bůček po čínsku

Zapomněl/a jsem heslo