Bramborové placky s ohnivým masem

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 22 názorů

516

Suroviny

Vepřová kýta
cibule
lečo
1 feferonka
chili olej
hrášek
kapie
hořčice
kečup
Na bramborové placky:
Brambory(množství individuálně, podle počtu strávníků)
vajíčko
česnek(dávám na každý brambor 1 stroužek)
majoránka
sůl
pepř
kmín
hladká mouka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na čili oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do měkka. Pak přidáme lečo, které trochu zcedíme, ne úplně, pak nadrobno nakrájíme feferonku, přidáme kapii, hrášek. Nakonec zahustíme lžící hořčice a lžící kečupu.

  2. Brambory nastrouháme na jemných nudličkách, přidáme všechny ingredience, zamícháme a smažíme placky, na které pak klademe ohnivé maso.

  3. Zdobíme cibulí, ale kdo má rád, může kolem placek vytvořit zeleninovou oblohu. Já na to nejsem zrovna expert.

Poznámka

Kdo má rád tady to jídlo, ale nemůže ostré, nemusí samozřejmě použít ani feferon, ani čili olej. U nás platí, že musí být tak ostré, až jdou plameny z pusy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové placky s ohnivým masem

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Kačas: Děkuji, to mám radost, že jsi zabila 2 mouchy jednou ranou;-)

    Odpovědět

  • Kačas Kačas(neregistrovaný)

    Když už jsem měla rozmražené maso, ale dostala jsem chuť na bramboráky, tak jsem hledala jak udělat obojí. Super recept a ke všemu ostrý. Mňam. Sice chili olej taky nemám, použila jsem normální, ale přidala jsem trochu chili sypaného a poté chili papričku. Už už se mi sbíhají sliny. Díky:-p

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrotka:yes:

    Odpovědět

  • Zagor Zagor

    super:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    janatka to úplně stačí, já ho náhodou mám, tak jsem ho použila, jinak bych dala tekuté čili;-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Bylo to skvělé,máme rádi ostřejší jídla a manžel se olizoval.Jen jsem neměla ten chilli olej, tak jsem dala obyčejný a přiostřila chilli omáčkou a použila kuřecí masíčko:yes: jo a brmboráky jsem dělala z cuket.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dělávám něco podobného, někdy ještě povrch posypu strouhaným sýrem a taky někdy dávám zvlášť masovou směs a jako přílohu malé bramboráčky, ty smažím v lívanečníku.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Maiky (neregistrovaný/á) dej si i za mně!:-))

    Odpovědět

  • Maiky Maiky(neregistrovaný)

    No dneska to bude na oběd,ale podle obrázku to bude mooc dobré:-p;-)http://www.toprecepty.cz/recept/4969-bramborove-pl...

    Odpovědět

  • nenan nenan

    mňam:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Sodovka, dávám tak lžičku a kombinuji s klasikou. Tady ten olej mi přítel donesl z Penny marketu, já mám taky pálivé moc ráda, ale musím tak přiměřeně, jí to i babina, tak někdy to dochucuji až jí odeberu. Jestli máš ráda pikantní, mrkni na http://www.toprecepty.cz/recept/5115-tankistuv-dab...Ahoooj!!

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Jani, zbožňuji pálivá jídla, ale nemám žádné zkušenosti s chilli olejem. Kolik se ho dává? Můžu ho dát napůl s jiným? Mám strach , aby to nebylo móóóóc pálivé. Já můžu mít v puse plameny, ale manžel ne.:-D Pikantní masíčko si zaslouží bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivano, jsem ráda, že chutnalo!;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mňam :yes::-pNedávala som horčicu a mali sme to s ryžou,ale zjedlo sa to za jeden deň,čo sa u nás nestáva často.Jani,dávam bod :-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, je to takové vděčné jídlo:-) a navíc na bramboráku:-p:-p. Podle ingrediencí určitě "oheň a dým":-O.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo