Šunkofleky
Recept ještě nebyl hodnocenZázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 509 kJ / 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 74,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
Jednoduché a dobré jídlo, které zvládne i naprostý začátečník. Ochucené zelí se velmi dobře hodí k vařeným těstovinám. Trochu vyškvařené slaniny s cibulkou si můžeme…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v osolené vodě, scedíme je a ještě do horkých můžeme vmíchat trochu másla.Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme se…
Ve vroucí osolené vodě uvaříme fleky. Scedíme. Ani při vaření, nebo po scezení nepřidáváme olej, těstoviny by se obalily v oleji a už by nepřijaly žádnou chuť.Při vaření…
Maso uvaříme v tlakovém hrnci do měkka a nakrájíme na kostičky.Zatímco se maso vaří, rozmícháme vejce v mléce a uvaříme těstoviny.Plech na pečení s vysokými okraji…
Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme najemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas…
Těstoviny uvaříme na skus a dáme do velké mísy.Uvařené uzené maso a kabanos nakrájíme na malé kostky a vsypeme do těstovin. Povaříme lehce mraženou zeleninu, následně…
Uzené maso (žebra, koleno) uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné. Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám nakrájené na…
Flíčky uvaříme v osolené vodě "na skus" a smícháme s pokrájenými kousky kuřecího masa, kolečky cibulky a nastrouhaným česnekem. Osolíme, opepříme a vložíme do zapékací…
Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku (slaninu), a vše orestujeme. Přidáme 1 kg vařených fleků, majoránku, sůl, pepř, 2 vejce a 1 smetanu.…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Flíčky uvaříme (já použil vrtulky). Olej rozpálíme a přidáme slaninu. Krátce opražíme a vmícháme uvařené brambory,…
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, necháme chvíli stát, potom je podusíme do poloměkka s částí sádla, s polovinou dávky mléka a s pepřem. Dušené…
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a pokud je trochu tučnější, tak ji nasucho osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci…
Fliačky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rozškvaríme narezanú slaninku a opražíme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko…
Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám…
Uzený bůček nakrájíme na drobnější kostičky a osmažíme je v hrnci - pokud je bůček libovější, kápneme pod něj trochu oleje.Přidáme nakrájené zelí a dál smažíme, už na…
Sušené houby namočíme v horké vodě, scedíme. Nakrájíme cibuli a slaninu (nebo špek) na jemno, necháme rozpustit na pánvi máslo a přihodíme je tam. Scedíme houby a…
Maso obereme a nakrájíme na menší kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme na drobno, vejce smícháme se smetanou. Na pánvi rozehřeme trošku oleje…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme do měkka a téměř do sucha. Flíčky uvaříme v osolené vodě,…
Klasické šunkofleky jsou vděčným a oblíbeným pokrmem, který všichni dobře známe. Vyzkoušejte však jejich vegetariánskou verzi s houbami a bílým zelím. Vše společně pak,…
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným zelím a prohřejeme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, špenát, sůl, pepř a utřený česnek. Flíčky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Pekáč vymažeme tukem a…
Přidáno před 25 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Brabantské dortíčky z lineckého těsta jsou neuvěřitelně křehké, typickou chuť jim dá skořice a slepují se zvláštním krémem