

Zimní houbofleky
Suroviny
- sušené houby (hrstička)
- cibule (1 středně velká)
- česnek (dva stroužky)
- slanina nebo špek
- pepř
- máslo
- flíčky (pytlík)
- sůl
- vejce ( 3ks)
- mléko
Postup přípravy receptu
Sušené houby namočíme v horké vodě, scedíme. Nakrájíme cibuli a slaninu (nebo špek) na jemno, necháme rozpustit na pánvi máslo a přihodíme je tam.
Scedíme houby a přidáme do pánve společně s česnekem. Osolíme, opepříme.
Flíčky uvaříme, propereme ve studené vodě, dáme do zapékací mísy a promícháme s houbovou směsí. Vajíčka rozmícháme s mlékem a zalijeme tím houbofleky.
Zapékáme cca 30 minut na 250°C do křupava.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zimní houbofleky
-
Jana Remkova:
děkujiii
-
paráda
-
annnabellla: ano - povedlo a chutnalo moc, díky za recept
-
maiva: spíš než formát, můj netalent k focení
. Opravdu je fotka má a i sesmolený recept. Příště se polepším a rozepíšu se víc a i udělám víc fotek s divným formátem
-
cathleen:
Tak doufám, že se povedlo a chutnalo
-
Zrovna se mi pečou v remosce, jen bez špeku....ale voní už teď náramně!
-
annnabellla: Omlouvám se Vám
Z mé strany bylo myšleno jako dotaz a upozornění moderátorkám. Zarazil mně nezvyklý formát. V poslední době zde hodně návštěvnic drze praktikovalo právě mnou uvedený způsob.
-
zizala: já mám jen jednu, kterou jsem vyfotila náhodou a pak se sem přidala s tím, že začnu přidávat receptíky a sbírat inspirace. Vařím každý den pro přítele a kdo má furt něco vymýšlet
?!
-
spagetka:
taky dělám spoustu jídel ze sušených hub. Včera jsme měli nočky a místo žampionů jsem zrovna dala sušené houby... Máme přes léto nasušeno asi 5 kg hříbků, tak můžeme vesele kuchtit
. Třeba i smaženice je skvělá ze sušených
-
annnabellla: Jen klid, zmátl nás netypický rozměr fotky. Když někdo přebírá fotku odjinud, většinou ji takhle ořízne, aby nebylo vidět logo. Maiva se jen zeptala
-
maiva: Ivo, takovýhle formát mívám taky, když chci oříznout nepovedenou fotku jako např.stín, něco zapomenutého u talíře atd. Nemám třeba možnost to znova vyfotit a lépe, ale chápu, že tě formát překvapil, proto já třeba raději dávám těch fotek víc, aby bylo jasné, že jde o mé foto
Jinak ze sušených hub mám v naší rodinné kuchařce snad všechna jídla, která se běžně dělají z čerstvých, běhají i na netu. A babička s mamkou to určitě odnikud neopsaly, jedině zas od svých maminek. Neber to ve zlém.
-
jarda Kadic:
tak si nechte chutnat...ze sušených stejně lahodné, jako z čerstvých
-
zuzun:
nám právě chutná víc ze sušených, než z mražených
. Je to skoro jako z čerstvých
-
zizala:
co je podrývajícího na zcizení fotky? Asi to, že fotka je moje, fotila jsem své jídlo, které jsem uvařila nandala si ho na talíř. Třeba to...
-
tejaja:
je to ze sušených stejně skvělé, jako z čerstvých. Dobrou chuť