Flíčky se zelím

toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 17 názorů

55

Suroviny

400 g flíčků (širokých nudlí)
3/4 hlávkového zelí
80 g sádla
1 cibule (větší)
kostka masoxu
kmín
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme.

  2. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme až do měkka, nakonec necháme mírně osmahnout.

  3. Uvaření flíčky smícháme s dušeným zelím. Máme-li náhodou drůbeží či snad dokonce husí sádlo, děláme zelí pro lepší chuť na tomto sádle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Flíčky se zelím

  • sikulka7 sikulka7

    Moc dobrý recept, jde uvařit takto i houbové, ale proč tam cpete ten masox? Úplně zkazí chuť.Je to velká dobrota, sladěné chutě a masox? Fuj.

    Odpovědět

  • mari1912 mari1912

    Vynikající a hlavně to chutná rodince.A moc:yes:Prý to mám vařit častěji...;-)

    Odpovědět

  • liska liska(neregistrovaná)

    pridavam na cibulku michanou zeleninu s kukuriciliska

    Odpovědět

  • maris maris

    Flíčky se zatočily do vřetýnek:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • jdukolem jdukolem(neregistrovaný)

    a ty flíčky maris jsou kde ??? :-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Maris, krása ty barvy!:-? Jíme očima, co? Já tohle dělám s haluškama, přesně tak a je to skvělé:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Přidala jsem nejen slaninku, ale i žampiony, masox nedávám ale bodík a fotku ano;-):-))

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Kysané zelí asi 1kg,propláchnu,nakrájím .Dám do pekáčku ,na zelí okořeněné kuře ,sojovku ze zdravé výživy(je výborná)plátky tuku HERA a dám na 2hodky péci .:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    no veď vravím výbusna, že všade inak. U nás na východe by každý v tých fliačkoch s kapustou tú slaninu hľadal:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no to je vec nazoru tejaja....mna by hnali z domu, keby som do kapustnych fliackov dala skvarenu slaninu:-)....halusky s kyslou kapustou to je ina vec....ale v kapustnych fliackoch som sa s tym v mojom okoli nestretla.. samozrejme tym netvrdim, ze to nie je dobre.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hlávková kapusta je v protekcii : tá sa robí aj s fliačkami aj s haluškami :-):-D:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vidíte, všade inak. U nás sa fliačky robia len s hlávkovou kapustou. S kyslou kapustou sa robia len halušky. Ale aj tu aj tu patrí vyškvarená slaninka:-p

    Odpovědět

  • bundada bundada

    Flíčky se zelím vařím také a velice celé rodině chutnají ,ale dělám je jinak . Usmažím hodně cibulky a promíchám s uvařenými flíčky a přidám kysané nebo sterilované zelí, které ještě předím pokrájím . . Ja to výborné. :-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Matruška, máte pravdu, kapusta sa na halušky nepodlieva, to som si predtým nevšimla, že je tam uvedené.:-*

    Odpovědět

  • Marta Marta

    ano, masox určitě ne. Taky občas přidám slaninu, jen tak malinko na ovonění :-). Zelí by se správně nemělo podlívat ani trošku, to už je lepší přidat tuk. Podlila jsem jednou a bylo to už takové nijaké bez chuti. Jste mě nějak navnadili, musím to brzy ukuchtit :-p

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo