Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grenadir

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 11. 2015 18:15

Suroviny

Porce: 4 až 5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 589 kJ / 3 009 kcal
Bílkoviny90,98 g
Tuky7,67 g
Vláknina51,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy619,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Přeji dobrou chuť.

Recept mám od nevlastního otce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucan.o Lucan.o

13. 11. 2018 08:01

Mám to rád, ale u nás to chutná víc opečenou uzeninou, klobáska na kolečka, párek co je doma. S tou slaninou jsem to nezkoušel. Dnes to udělám.:yes:

BronislavaP BronislavaP

6. 5. 2016 09:00

<3:yes::yes::yes:

lacoji

12. 1. 2016 18:57

Já uvařím brambory zvlášt fleky zvlášt,cibuli osmahnu.Brambory nakrájím na drobno. Vše smíchám ,přidám červenou papriku,osolím dám na plech a zapeču až je to křupavé.Je to vynikající.PS paprikou nešetřím.

hadravovaa

9. 11. 2015 14:45

jé to je jídlo mýho dětství .. dělalo se to vždy ze zbytků teda brambor uvařených ve slupce nebo těstoviny .. teda nevím přesně jak se postupovalo ale výsledek na talíři byl takový že to bylo zamíchané rozštouchané brambory uvařené těstoviny a promaštěné na sádle usmaženou cibulkou se špetkou červené papriky .. pilo se k tomu kyslé mléko nebo se dávalo kysané zelí .. z trhu kupované na váhu ze sudu ... to byla dobrota

tejaja tejaja (moderátorka)

8. 11. 2015 20:10

Laco: Je to vec zvyku. U nás sa varia zemiaky na kocky zvlášť, fliačky zvlášť. Potom sa orestuje slanina na kocky, cibuľa, pridá paprika mletá a do toho základu idú zemiaky a fliačky. Ale plne súhlasím, že zemiaky v tej paprike sú bombové. :yes:

hosta hosta

8. 11. 2015 19:48

Laco: ano, i u nás se dělával takto:-))

Laco

8. 11. 2015 19:03

Granátnik, ako ho volali už moji rodičia, sa robí úplne ináč. Na väčšej panvici na troche tuku opražíme cibuľu, môžme pridať aj papriku (zelenú, bielu) pridáme surové na kolieska pokrájané zemiaky, ak máme nové, nepodlievame, staré zemiaky trochu podlejeme, osolíme, pridáme čierne korenie a červenú mletú papriku a prikryté dusíme do mäkka. Potom pridáme uvarené fleky, ja som ich robieval sám, dobre premiešame pri ešte zapnutom horáku a podávame. Zemiaky perfektne vsiaknu chuť cibule, papriky a korenín.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: grenadir granatir grenadir recept recept grenadir recept granatir granatir jidlo granatir recept recept granadir fliačky s bramborem zeleno fleky s houbami recepty ze starých brambory brambory s flekami a sladkou paprikou brambory s flekama granatir zapečený stouchane brambory s flekama staré uzenářské recepty

Suroviny: brambory, flíčky, cibule, paprika sušená sladká, olej, sůl

TopRecepty.cz

Grenadir

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jr19