Grenadir

Machna Kuchařka: Machna

4 až 5 Bramborová jídla 7 názorů

Suroviny

1,5 kg brambor
500 g těsnovin flíčků
1 kg cibule
mletá sladká paprika
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli opečeme na oleji do křupava a hotovou dáme do pekáče. Poté uvaříme doměkka na kostičky nakrájené brambory. Hotové brambory dáme k cibulce do pekáče, rozšťoucháme.

  2. Mezitím uvaříme fleky v osolené vodě doměkka. Přidáme je do pekáče k cibulce a bramborům a posypeme sladkou mletou paprikou. Zamícháme a dle chuti přisolíme. Podáváme s kyselou okurkou.

Poznámka

Přeji dobrou chuť.

Recept mám od nevlastního otce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grenadir

  • Lucan.o Lucan.o

    Mám to rád, ale u nás to chutná víc opečenou uzeninou, klobáska na kolečka, párek co je doma. S tou slaninou jsem to nezkoušel. Dnes to udělám.:yes:

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

  • lacoji lacoji

    Já uvařím brambory zvlášt fleky zvlášt,cibuli osmahnu.Brambory nakrájím na drobno. Vše smíchám ,přidám červenou papriku,osolím dám na plech a zapeču až je to křupavé.Je to vynikající.PS paprikou nešetřím.

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    jé to je jídlo mýho dětství .. dělalo se to vždy ze zbytků teda brambor uvařených ve slupce nebo těstoviny .. teda nevím přesně jak se postupovalo ale výsledek na talíři byl takový že to bylo zamíchané rozštouchané brambory uvařené těstoviny a promaštěné na sádle usmaženou cibulkou se špetkou červené papriky .. pilo se k tomu kyslé mléko nebo se dávalo kysané zelí .. z trhu kupované na váhu ze sudu ... to byla dobrota

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Laco: Je to vec zvyku. U nás sa varia zemiaky na kocky zvlášť, fliačky zvlášť. Potom sa orestuje slanina na kocky, cibuľa, pridá paprika mletá a do toho základu idú zemiaky a fliačky. Ale plne súhlasím, že zemiaky v tej paprike sú bombové. :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Laco: ano, i u nás se dělával takto:-))

    Odpovědět

  • Laco Laco(neregistrovaný)

    Granátnik, ako ho volali už moji rodičia, sa robí úplne ináč. Na väčšej panvici na troche tuku opražíme cibuľu, môžme pridať aj papriku (zelenú, bielu) pridáme surové na kolieska pokrájané zemiaky, ak máme nové, nepodlievame, staré zemiaky trochu podlejeme, osolíme, pridáme čierne korenie a červenú mletú papriku a prikryté dusíme do mäkka. Potom pridáme uvarené fleky, ja som ich robieval sám, dobre premiešame pri ešte zapnutom horáku a podávame. Zemiaky perfektne vsiaknu chuť cibule, papriky a korenín.

    Odpovědět

Tématické fráze: grenadir granatir grenadir recept recept grenadir recept granatir granatir jidlo granatir recept recept granadir fliačky s bramborem zeleno fleky s houbami recepty ze starých brambory brambory s flekami a sladkou paprikou brambory s flekama granatir zapečený stouchane brambory s flekama staré uzenářské recepty