Slovácký salát
Recept ještě nebyl hodnocenTento salát je variací na známý Ševcovský mls, nebo také Sloní žrádlo (kde se ale marináda nejdříve vaří). Salát je vhodný pro svou pikantní chuť na večeři, svačinu nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento salát je variací na známý Ševcovský mls, nebo také Sloní žrádlo (kde se ale marináda nejdříve vaří). Salát je vhodný pro svou pikantní chuť na večeři, svačinu nebo…
Omytou papriku zbavenou vnitřku nakrájíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, listy salátu natrháme.Přidáme nakrájenou goudu, kuličky mozarelly, vše zakapeme…
Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako…
Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme.Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme.Poté připravíme dostatečně širokou misku,…
Předem uvařený květák na skus, v osolené vodě (nebo na páře), necháme okapat a zchladnout. Těstoviny uvařené dle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a…
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Na žádné grilovačce nesmí chybět také dostatek různých grilovacích omáček. Česnekovou hořčici zvládnete připravit během chvíle z několika běžných surovin. Skvěle doplní…
Vejce prošleháme s pivem a hořčicí, přimícháme škrob a mouku.Těstíčko osolíme, opepříme, přidáme papriku, utřený česnek, sójovou omáčku a worcester.Žampióny očistíme,…
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Maso osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Hořčice smícháme s nastrouhaným křenem a smetanou na hladký krém.Maso namáčíme ve směsi, obalíme v hladké mouce a smažíme v…
Chuťovky s domácí pomazánkou a oblohou jsou perfektní řešení pro každou příležitost, kdy chcete hostům nabídnout něco rychlého, chutného a vizuálně atraktivního.…
Skvělá škvarková pomazánka se sterilovanou směsí zeleniny a vejcem. Ideální rychlá večeře na chladné dny, ale i skvělá varianta pomazánky na večírky či oslavy. Nejlepší…
Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a…
Tento salát je svěží a zdravou alternativou klasického bramborového salátu. Díky použití jogurtu místo majonézy je jemnější a méně kalorický, ale stále plný chuti.…
Pokud jako každý rok plánujete na Vánoce připravit pro rodinu bramborový salát, máme pro Vás zdravější verzi se sníženým podílem majonézy. V salátu je navíc řapíkatý…
Zapečená vinná klobása se bude hodit jako rychlý oběd nebo večeře. Tento velmi oblíbený pokrm se na pultech obchodů objevuje s nadcházejícím chladným obdobím a pokud…
Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který ušetří spoustu času. Vepřové maso v něm připravené je krásně měkké a spolu s čerstvou paprikou a hříbky ve sladkokyselém nálevu…
Rybu s bramborovým salátem můžeme připravit ve zdravější verzi. Odlehčený bramborový salát bez majonézy podáváme s pečenými kousky lososa politými citronovou šťávou.…
Rychlý bramborový salát s cizrnou a rukolou může být alternativou ke klasickému bramborovému salátu. Můžete jej servírovat samostatně nebo jako přílohu. Díky rukole je…
Plněná vejce která budou ozdobou obložené mísy na oslavě, nebo dobrou večeří. Směs můžeme naplnit do zdobícího sáčku, případně naplnit bílky lžičkou. Na dochucení se…
Vynikající pomazánka z uzené parenicy skvěle doplní jakékoliv pohoštění a přijde vhod i jako lehká večeře či snídaně pro rodinu nebo svačina na výlet. Chlebíčky s touto…
Objevte zdravou inspiraci pro diabetiky – kuřecí roládu s jemnou zeleninovou omáčkou a lehkým knedlíkem z čerstvého sýra. Tento lahodný pokrm spojuje vyvážené chutě s…
Vepřové maso patří mezi stálice české kuchyně. Připravte z libové a chutné pečeně plněné kapsy. Jsou marinované v jogurtu a uvnitř se pojí chutě pikantní hořčice, křenu…