Kečup z naší zahrady

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

2 kg rajčat
250 g jablek bez jadřince
250 g cibule
25-30 g soli
160 g cukru
6 lžic octa
lžíce plnotučné hořčice
1/2 kl mleté skořice
1/2 kl mletého hřebíčku
3 kl mleté papriky
50-100 ml oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozpůlíme, jablka nakrájíme na hrubší kousky, cibule na půlkolečka - vše za občasného míchání rozvaříme. (Pokud by se, hlavně zpočátku, chtělo přichytávat, podlijeme malou trochou vody.)

  2. Rozvařené rozmixujeme, vystřeme přes cedník a k hladké základní hmotě přidáme zbytek všech surovin. Za stálého míchání odpaříme na potřebnou hustotu, ke konci kečup ještě dohladka rozmixujeme ponorným mixŕem.

  3. Pro delší uchování zavaříme - při 100°C/25 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kečup z naší zahrady

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kečup z rajčat uchovani zaváříme kečup zaváříme pikantní kečup kečup zakladní recept