Čertovy houby
Recept ještě nebyl hodnocenKlasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a…
Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který ušetří spoustu času. Vepřové maso v něm připravené je krásně měkké a spolu s čerstvou paprikou a hříbky ve sladkokyselém nálevu…
Kuřecí stehna, omáčka a brambory, to je klasika, kterou nic nezkazíte. Dozlatova propečená stehna doplní lahodná smetanová omáčka s hořčicí. Jako přílohu pak podáváme…
Plněná vejce která budou ozdobou obložené mísy na oslavě, nebo dobrou večeří. Směs můžeme naplnit do zdobícího sáčku, případně naplnit bílky lžičkou. Na dochucení se…
Vynikající pomazánka z uzené parenicy skvěle doplní jakékoliv pohoštění a přijde vhod i jako lehká večeře či snídaně pro rodinu nebo svačina na výlet. Chlebíčky s touto…
Pomazánka z vařených vajec ve spojení s měkkým salámem tvoří lahodnou a nadýchanou nátěrku, které to bude obzvlášť slušet na chlebíčkách i drobném občerstvení. Chcete-li…
Roláda s vajíčkovým salátem je skvělý tip na rychlé a efektní pohoštění, které zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Jemná roláda z nadýchaného těsta v sobě ukrývá svěží…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Vepřové maso patří mezi stálice české kuchyně. Připravte z libové a chutné pečeně plněné kapsy. Jsou marinované v jogurtu a uvnitř se pojí chutě pikantní hořčice, křenu…
Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Necháme vychladnout.Mezitím očistíme na plátky nakrájené žampiony, posolíme a…
Vaječná pomazánka je snadná, rychlá a s čerstvým, dobrým pečivem poslouží jako výborná snídaně, svačina či večeře. Vejce uvařená natvrdo stačí smíchat se strouhaným…
Sytý sendvič, plný různých chutí, se vždy hodí jako svačina na cesty nebo do práce či do školy. Připravte si lahodný sendvič, naplněný paprikovým salátkem a smaženými…
Snad každý má svůj recept na vajíčkovou pomazánku, která přijde vhod nejen na Velikonoce. Využít ji můžete na chlebíčky, nebo jako rychlou svačinu. Nejlépe bude chutnat…
Plněná vejce jsou klasická součást obložených mís, ale mohou stejně dobře suplovat i hodnotnou večeři. Navíc vypadají na talíři moc hezky, zvlášť když pro plnění…
Pokud chystáte pohoštění pro koledníky na Velikonoce, vyzkoušejte něco netradičního. Barevná plněná vajíčka budou jistě skvělou volbou. Uvařené bílky naplníte pěnou ze…
Bylinkou, která doslova symbolizuje jaro, je medvědí česnek. V kuchyni má velké využití a a dodá spoustě různých pokrmů zajímavou jemnou a pikantní chuť. Přidat jej…
Chřest se v posledních letech řadí mezi dražší suroviny, a proto není příliš často používán. Máte-li zrovna chřest k dispozici, připravte z něj tento výtečný salát.…
Hlávkový salát patří na zahrádce mezi první zeleninu, která se urodí. S lehkou olejovou zálivku s hořčicí, doplněn kousky vařeného vajíčka a kostičkami vyškvařené…
Špízy, které s každým soustem překvapí. Tento recept je ideální pro ty, kdo milují tradiční obalovaný řízek, ale nebojí se experimentovat. Jemné kuřecí maso, výrazný sýr…
Nalaďte se na jaro s tímto skvělým salátem. Vařené brambory v něm dochutíte jarní cibulkou a medvědím česnekem, doplníte vařeným vejcem a jednoduchou zálivkou. Salát se…
Objevte chuť Francie s tímto lehkým salátem z ředkviček a lahodným hořčicovým dresinkem, který je hotový raz dva. Chlebové krutony mu dodají příjemnou křupavost a…
Tvarohová pomazánka s vejci chutná skvěle na čerstvém chlebu, ale i jako náplň do paprikových lusků nebo vydlabaných rajčat. S medvědím česnekem a bylinkami je krásně…
Tento teplý salát je díky bramborám vydatný a hodí se do chladnějších dní. Skvělou chuť mu dodávají křehké a křupavé listy hořkosladké čekanky i pikantní ředkvičky.…
Medvědí česnek láká svojí aromatickou vůní ke sběru a následnému zpracování v kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit skvělou majonézu podle Těhotnýho kuchaře. Hotová…