Luštěninovo-zeleninová směs
Recept ještě nebyl hodnocenV pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Talíř horké zeleninové polévky zahřeje a příjemně zasytí. Vyzkoušejte kedlubnovo-květákovou polévku, plnou sušených hub, má plnou zeleninovou chuť. Milovníci polévek si…
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme.…
Smetanová polévka plná hub, pocházející z jižních Čech, to je kulajda, jejíž typickou chuť utváří kopr. Připravit ji můžete jak z čerstvých, tak i ze sušených hub a…
Chutnou polévku připravíme ze sušených hub a brambor. Společně je povaříme, dochutíme, zjemníme smetanou a rozmixujeme na hladký krém. Ten při servírování doplníme…
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…
Chcete překvapit přátele nápaditým pohoštěním k pivu, či vínu? Zkuste vytvarovat chutnou sýrovo-houbovou směs do tvaru hub. Doplňte při servírování čerstvým pečivem a…
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou…
Polévka, jejímž základem je cizrna, zelenina a houby patří k těm vydatnějším. Díky cizrně je polévka plná bílkovin, houby a bylinky se zase postarají o příjemnou vůni. S…
Se Štědrým dnem se pojí mnoho různých tradičních pokrmů. Jedním z nich je pak kuba s houbami. Uvařené kroupy smícháme se směsí hub, opečených na sádle a cibuli, s…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Houbový Kuba je tradiční český pokrm, který spojuje vůni sušených hub a směs aromatických koření, jen je zde místo krup použita pohanka. Výživný, chutný a snadno…
Jednoduché bramborové jídlo si můžeme vychutnat jen tak, nebo ho použijeme jako přílohu. K uvařeným bramborám stačí přidat opečenou slaninu, houby, česnek a koření,…
Zásobu sušených hub využijete v této výborné pomazánce s cottage sýrem. Houby je nejprve potřeba namočit a podusit v mléce, ale pak už je příprava úplná hračka.…
Tuto chutnou jednoduchou polévku připravíme ze zeleniny. Zeleninu a houby stačí povařit a nakonec přidat kapání, které vytvoříme z vejce a krupičky. Díky kapání bude…
Těstoviny s rajčatovou směsí voní sušenými houbami a bazalkou. Ačkoliv v těchto těstovinách není maso, rozhodně vám chybět nebude. Niva dodá slanost a houby s rajčaty na…
Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Nejen zimní čas přeje sytým polévkám se zásmažkou. Mohou být součástí oběda, poslouží i jako večeře, nebo svačina. Stačí přidat kousek pečiva a plnohodnotné jídlo, které…
Kdo by neměl rád klasickou bramboračku jako od babičky? Voní po houbách, česneku a majoránce. Když ale část brambor nahradíte cuketou, získáte lehčí variantu bez…
Neobvyklá kombinace sušených hub, celeru a kuřecího masa překvapí skvělou chutí. Doplňte kuřecí medailonky dušenou rýží nebo šťouchaným bramborem a vykouzlete chutný a…
Tradiční český houbovec neboli hubník, jak ho znaly už naše babičky. Kombinace sušených hub, uzeného masa, rohlíků namočených v mléce a vajec tvoří voňavý, sytý a vláčný…
Když venku začíná být sychravo, tato polévka je přesně to, co potřebujete. Voňavé houby, jemná smetana, rozpuštěný sýr a špetka kopru, všechno dohromady tvoří…