

Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou
Suroviny
- 400 g moravského uzeného masa
- 1 střední cibule
- olivový olej
- 3 lžíce hladké mouky
- hrst sušených hub (čerstvé nemám)
- svazek čerstvé majoránky
- svazek naťové petrželky
- 4 stroužky česneku
- 1 malá cuketa
- pepř
- sůl
- půl kostky Masoxu
- malý kousíček tvrdého sýra
- olivový olej
- 1 dcl smetany ke šlehání
- Na halušky:
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce a vody tolik, aby vzniklo polotuhé těsto
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme olivový olej, na kterém zpěníme pokrájenou cibuli nadrobno. Do osmažené cibule nasypeme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, restujeme a zalijeme vodou. Vody použijeme tolik, aby vznikla požadovaná konzistence omáčky.
Přidáme pepř, sůl, půlku masoxu, nakrájený svazek majoránky a řádně promícháme. Do vzniklé omáčky přidáme sušené houby, které jsme předem namočili. Vaříme na mírném plameni.Vedle připravíme pánev, do které nalijeme trošku oleje, přidáme pokrájený česnek nadrobno a krátce opékáme. Neoloupanou cuketu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k česneku. Krátce podusíme, a dáváme pozor, aby cuketa nebyla rozvařená.
Tuto cuketovou směs s česnekem a smetanou přidáme do houbové omáčky a na mírném plameni prohříváme. Na závěr přidáme svazek petrželové nati nakrájené nadrobno, minutku prohřejeme a odstavíme z plamene. Moravské uzené nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi dozlatova.Halušky: 500 g mouky smícháme s 1 vejcem a přidáme tolik vody, vzniklo polotuhé těsto, které propasírujeme sítem na halušky do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, tak je scedíme. Přidáme lžíci oleje a promícháme, aby se neslepily.
Na talíř dáme halušky, do jejich středu nalijeme omáčku, poklademe opečeným uzeným a na to nastrouháme tvrdý sýr.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené s netradiční houbovo-cuketovou omáčkou
-
-
Děkuji všem, kteří se "zastavili" u mého receptu.
Budu ráda, když někdo vyzkouší a bude chutnat.
-
rcp se mi moc líbí, mám uloženo, halušky my můžeme a této podobě vypadají úžasně, krásné foto
-
No, pěkně to vypadá!!! Ale já bych tam, hlavně pro barvu, dal tak dvě misky čerstvých lišek..
A jakožto typický moravský zeman místo olivového oleje klasické vepřové sádlo /kačení už jsem sežral.../.
-
No, pěkně to vypadá!!! Ale já bych tam, hlavně pro barvu, dal tak dvě misky čerstvých lišek..
A jakožto typický moravský zeman místo olivového oleje klasické vepřové sádlo /kačení už jsem sežral.../.
-
Recept se mi moc líbí, a proto si ho ukládám a posílám 7. bodík
-
Ivet,
veľmi sa mi páči recept, napriek tomu, že mi chýbajú suroviny...
Lesná víla mala dve misky lišek? Každá mala objem asi 5 litrov... -
To by mohlo být dobré, cuketu se sušenýma houbama jsem ještě nezkoušela
A s uzeným to nemůže být nedobré
-
Já mám pouze cuketu a zelenou petrželku,ale né svazek
celý truhlíček mám-heč
S toho si ale tuhle dobrotu asi neuklohním
Moc príma bašta+4
-
maris:
-
rebeka: tak to se mi ulevilo
-
maris:
áále, tu neznáš.. bydlí v temném lese a chudáky bezlištníky trápí
ale tu ty znát nemůžeš, ty jsi jiná..naše
a máš svátek
-
Ivetko - moc se mi recept líbí
+
Rebi - DVĚ misky lišek, kdo si to dovolil ??
-
Krásné, nechtělo mne to napsat bod, stávkovalo to, ako to, no už jsem se dočkala, někdy mne to zlobí, recept se nenačítá, tak parádní jídelko
-
chutně vypadající recept.. a slušný.. žádné: přidáme dvě misky lišek...
sušené houbičky ještě nějaké mám
takže si rcp ukládám a tobě bodík posílám