Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby sušené - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Cuketová bramboračka s houbami

Cuketová bramboračka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sušené houby předem namočíme.Cukety omyjeme, odkrojíme konce a i se slupkou nakrájíme na kostky, které vložíme do hrnce. Totéž uděláme s mrkví, zalijeme vodou, osolíme…

Telecí ossobucco s ajvarem a houbami

Telecí ossobucco s ajvarem a houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ajvar je přísada, která k nám přišla původně ze Srbska. Vyzrálé papriky, lilek, česnek a chilli se snoubí ve vyvážené chuti, kterou zde ochotně doplní ještě houby.…

RubyRom

95 min

Bělohradské kyselo slavnostní

Bělohradské kyselo slavnostní

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky…

zuzi777a

75 min

Rychlá ovesná polévka s houbami

Rychlá ovesná polévka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme suché houby a kmín. Společně minutku opékáme, až se houby rozvoní.Přidáme vločky, zamícháme a zalijeme…

mika59

40 min

Kváskové placky pana hajného

Kváskové placky pana hajného

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…

cathleen

80 min

Kváskové placky pana hajného

Kváskové placky pana hajného

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…

cathleen

80 min

Zelné flíčky s houbami

Zelné flíčky s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Klasické šunkofleky jsou vděčným a oblíbeným pokrmem, který všichni dobře známe. Vyzkoušejte však jejich vegetariánskou verzi s houbami a bílým zelím. Vše společně pak,…

RubyRom

70 min

Špenátová polévka s houbami

Špenátová polévka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ochutnejte tuto sytou polévkou s houbami, která spojuje svěžest špenátu s bohatou chutí a vůní hub. Tato lahodná polévka je plná výživných látek, které vaše tělo…

RubyRom

70 min

Šaldorfská grilovaná krkovička

Šaldorfská grilovaná krkovička

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Šťavnaté maso s vůní koření a bylinek. Odleželé maso voní majoránkou a i po opečení zůstane měkoučké a jemné. Brambory a houby s česnekem, ho svou chutí skvěle doplní.

Eliza

55 min

Luštěninovo-zeleninová směs

Luštěninovo-zeleninová směs

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…

petram

60 min

Grumbírová polévka s hřibama

Grumbírová polévka s hřibama

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme.…

cathleen

50 min

Vánoční kuba

Vánoční kuba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Snad žádné jídlo nebylo s šumavskými Vánocemi spjato tak, jako kuba. Tradičně se připravuje z krupek a hřibů modráků, které pokrmu dávají charakteristickou tmavou barvu.…

Hella

80 min

Krémová polévka s liškami

Krémová polévka s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Chutnou polévku připravíme ze sušených hub a brambor. Společně je povaříme, dochutíme, zjemníme smetanou a rozmixujeme na hladký krém. Ten při servírování doplníme…

poslirecept

120 min

Šátečky s dýní

Šátečky s dýní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…

poslirecept

90 min

Kapr na kmíně s houbovým krupotem

Kapr na kmíně s houbovým krupotem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…

Handour

60 min

1 20 21 22 23 24

Naposledy jste si prohlédli