

Hruškovo-jablkový koláč
Suroviny 4-6 porcí
- Těsto :
- 150 g hladké mouky
- 1,5 lžíce práškového cukru
- 125 g másla
- 1 lžíce studené vody
- Náplň :
- 4 – 5 jabĺek
- 5 hrušek
- 1 hrst rozinek
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- Na posypání:
- 4 lžíce nahrubo pomletých mandlí
Postup přípravy receptu
Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.
Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a premiešame.
Cesto rozložíme do nízkej okrúhlej formy tak, aby sme mali asi 1 cm vysoký okraj. Vložíme náplň a trocha ju pritlačíme. Posypeme sekanými mandľami.
Pečieme pri strednej teplote asi 25 – 30 minút.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruškovo-jablkový koláč
-
Irule: ale je tam stále šestka
-
přidávám se
+7
-
Týjo
Taková nádhera, jsme uchvácena
A jenom pět bodů
Tak to ne, šupa tam šestej
-
Krásně šťavnatý koláček,mňam
+5
-
Ďakujem všetkým
-
Terezko, ten je!!
-
-
krásně a šťavnatě vypadá
-
moc pěkný moučníček
-
Terezko ten vypadá báječně