

Srnčí guláš
Suroviny
- srnčí maso(hřbet,plec,kýta) já měla kousek hřbetu a plecka
- 2 cibule
- 2-3 lžíce sladké červené papriky
- půl lžičky drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 1 zeleninový bujón
- sůl
- sádlo
- hladká mouka (asi 3 vrchovaté lžíce)
- 2 nové koření
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme jemně osolené maso. Osmahneme, aby se zatáhlo a posypeme paprikou. Promícháme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, kmín, pepř a dusíme do úplného změknutí.
Když je maso hodně měkké (celkově vařím 1,5 - 2 hodiny), přidáme prolisovaný česnek, bujón, ještě chvíli povaříme a guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Poznámka od kuchařky
Někdo přidává jalovec, já ne.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Srnčí guláš
-
Recept se dá připravit i ze staršího srnce. Vaří se 2 hod. v tlačáku. Znovu jsem se k tomuto guláši vrátila je vynikající.
-
Manžel je myslivec a většinou si připravuje recepty sám. Ale dnes jsem měla možnost uvařit srnčí guláš sama. Je vynikající.
-
Vařim poprve srnci gulaš podle tohoto receptu a je moc skvělej.aj hajny mi ho pochvalil
-
Moc světlí
-
Chybí rajč. protlak nebo sladká sojovka aby ztmavnul či karamel.
A aby to bylo opravdu ze zvěřiny tak drobet jalovce, ale ten nějak nemusí být. -
Nevím nevím jako srnčí guláš to nevypadá , vypadá to jako zelňačka . Nemá to barvu ani náhodou
-
Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
www.ceska-zverina.cz -
Scipion: Tiež nevidím dôvod kaziť krásne srnčie bujónom, ale rada je jednoduchá, vynechaj ten bujón a je to. Ja tiež bujóny nepoužívam, jednoducho ich do jedla nedám, nemusíš hneď tak ostro. Nájsť sa tu dajú super jedlá.
-
Přidám bujón... Proč sem píšete takové recepty? Člověk pak nemůže nic normálního najít!
-
gulasek sem vyzkousela moooooc dobry dekiji za tip
-
Jelení guláš jsem jedla. Je to snad kromě zajíce jediná divočina, se kterou jsem měla tu čest. Je vynikající a v tvé úpravě se mi moc líbí.
-
-
Anete, dala bych si, jen nevím, kde seženu to srnčí, nemám žádný zdroj-škoda. Tak ti alespoň dám 5.boda, ale zkoušet to nemohu
-
Simčo, my taky!
, yanull - někdy mýlí i fotka, jak je to nafocené.
Jinak srnčí máme moc rádi a taky máme kamaráda myslivce, který už 30 let odmítá cokoli stříleta dělaj to za něj kamarádi, neb jinak by se prý s ním žena rozvedla (ta je přímo závislačka na zvěřině
a umí ji perfektně připravit.
Jo jalovec tam dávám a ještě rozmarýn . -
Yanull, můj otec už asi od 50let nestřílí, teď mu je 73 let a vždycky za něj střílí kamarádi a pak mu dají zvěřinu, on je myslivec, ale dobrák, tak to si jsou ti naši tatínkové podobní.