Hruškový salát s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenZ olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou…
Koláč z křehkého těsta s jemnou tvarohovou náplní chutná skvěle. Na povrchu ho ještě ozdobí plátky jablek a hrušek, které dodávají šťavnatou chuť. Koláč připravíme…
Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Tento výborný koláč připravíme z vláčného těsta ochuceného mákem. Na těsto poklademe plátky hrušek a vše zasypeme drobenkou ze sušenek a máku, provoněnou skořicí. Po…
Úrodu šťavnatých hrušek využijeme při přípravě voňavého perníkového moučníku. Hrušky těsto dobře zvláční, zázvor a perníkové koření ho provoní. Navíc se v těstě skrývá…
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými…
Hruškové muffiny s mléčným karamelem a lískovými oříšky jsou dokonalou kombinací šťavnatého ovoce, sladké karamelové náplně a křupavých oříšků. Tento dezert vás oslní…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
Hruškové lívance představují skvělý způsob, jak využít sezónní ovoce v nadýchaném těstíčku. Díky hruškám jsou vláčné, jemně sladké a příjemně ovocné - ideální pro…
Kuřecí stehna naložená v lahodné marinádě a pečená spolu s jablky a hruškami vytvářejí spojení chutí, která potěší milovníky sladko-slaných kombinací i domácí pohody.
Nejprve ušleháme máslo, žloutky a cukr do pěny. Poté přidáme tvarohy, krupičku, kakao, prášek do pečiva a vše pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Čokoládu…
Polníček lehce omyjeme a dáme do misky. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nakonec vsypeme do salátu konopné semínko a pistácie. Surovinami nešetřete, všeho si dejte…
Rukolu a ovoce řádně omyjeme a necháme osušit. Rukolu dáme do mísy podle velikosti můžeme trochu pokrájet. Ovoce (hrušky nebo jablka) pokrájíme na menší kousky a…
Rozmixujeme 1 hrušku se 2 lžícemi vody. Přidáme mouku smíchanou s rozemletými vločkami a prdopeč. Dále přidáme cukr, med, kefírové mléko, zbylé 2 lžíce vody, skořici a…
Rostlinné mléko (cca 200ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád…
Listové těsto vyválíme na dva tenké pláty. Tvarohy smícháme s nutelou, žloutkem a zamícháme (cukru raději dáme méně, neboť nutela je dost sladká). Na plech s pečícím…
Hrušky nakrájíme a dáme do misky. Kozí sýr rozdrobíme nebo nakrájíme a přidáme k hruškám. Bílý jogurt smícháme s citronovou šťávou a troškou medu a vzniklou zálivkou…
1. Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na menší kusy a dáme do mixeru. Ze zázvoru odkrojíme cca 0,5 cm tlusté kolečko, odstraníme slupku, rozkrojíme…
V misce smícháme vločky s moukou, cukrem, špetkou soli, přidáme žloutek a mléko. Z bílku ušleháme sníh a ten nakonec vmícháme do těsta. Pánev, která je vhodná i na…
Smícháme sypké suroviny.Ve vlažném mléku rozpustíme med, přidáme citronovou šťávu, olej a přilijeme k sypkým surovinám.Vše promícháme a přidáme nahrubo strouhaná jablka…
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka, nalijeme do vysoké sklenice a ihned podáváme.
Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici,badyán a…
Změklé máslo ušleháme s 200g cukru. Poté postupně vmícháme vejce. Troubu předehřejeme na 170°C. Mouku smícháme s moučkovým cukrem a zapracujeme do těsta. Odebereme 2/3…