Semifreda jen tak
Recept ještě nebyl hodnocenDortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
O tom, že zdravá snídaně je důležitá, není třeba se zmiňovat. Takovou snídaní může být jogurt smíchaný s ovesnými vločkami, pomerančem a ořechy. Jogurt můžete připravit…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Zpříjemněte si start do nového dne sladkou snídaní. Krásně nadýchané americké lívance, zdobené řeckým jogurtem, javorovým sirupem a čerstvým ovocem, budou potěšením pro…
Zkuste zkombinovat chřest se sterilovanými žampiony a přelít je zálivkou z jogurtu. Jednoduché, rychlé a přitom výborné. Pozor si dejte hlavně při výběru surovin a…
Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Křupavé a lehce štiplavé ředkvičky jsou prvními posly úrody na naší zahrádce. Zpracujte je do snadného a chutného salátu spolu s červenou řepou. Dochutit jej můžete…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Sladkou tečku v podobě dezertu po vydatném obědě odmítne málokdo. Rychlý nepečený dezert z drcených sušenek, pistácií, jogurtu a smetany s čokoládou, poslouží také i…
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po…
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu…
Osvěžující a krémová jahodová zmrzlina je skvělou volbou pro horké dny i letní dezert po obědě. Sladké jahody se zakysanou smetanou tvoří dokonale vyváženou chuť, kterou…
Není nad to zpříjemnit si začátek nového dne sladkou snídaní. Sladký pohár s müsli, čerstvým ovocem a bílým jogurtem je skvělou volbou. Jaké ovoce použijete, záleží jen…
Lehounký salát vás nezasytí? Zkuste ho vylepšit o vařená vejce a osmaženou slaninu. Můžete jej jen zakápnout kvalitním olivovým olejem, nebo si umíchat zálivku z jogurtu…
Z čerstvých jahod můžete připravit spoustu skvělých dobrot, které jsou zároveň na přípravu. Vyzkoušejte kombinaci sladkých jahod a bílého jogurtu, ozdobeného strouhanou…
Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Jahodový dort v odlehčené formě. Díky obsahu celozrnné žitné mouky a sypaného müsli je korpus plný vlákniny, tvarohový krém dodá tělu potřebné množství bílkovin a jahody…
Zpříjemněte si ráno vydatnou, chutnou a pestrou snídaní. Vločky, namočené přes noc v mléce, stačí smíchat s tvarohem a kešu jogurtem a ozdobit libovolným ovocem a kešu…
Krémový bílý jogurt doplňují kousky melounu, broskví, borůvek i malin – každé ovoce má svou roli ve svěžím a vyváženém mixu chutí. Tento lehký dezert je sladkou odměnou,…
Lehký piškotový základ, jemná marmeládová vrstva, ovocné želé z rozdušených ostružin a nadýchaná šlehačka se zakysanou smetanou. Chuťově jemný, přitom výrazný dortík,…