Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrocel - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie351 kJ / 84 kcal
Bílkoviny1,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Nevařený jitrocelový sirup

Nevařený jitrocelový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Listy jitrocele omyjeme a natrháme na malé kousky.Do čisté a vroucí vodou vypařené šroubovací sklenice natlačíme cca 1 cm vrstvu natrhaných lístků jitrocele, zasypeme…

Klariska

14400 min

Jitrocelový sirup

Jitrocelový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nasbíráme jitrocel (samozřejmě v čistém prostředí) i s kořínky (lze i bez něj, ale nebude tak účinný). Velmi pečlivě jej opereme, kořínky promneme od hlíny a…

Jarní mrkvová polévka s bylinkami

Jarní mrkvová polévka s bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bylinky důkladně omyjeme. Cibuli pokrájíme na jemno a na oleji opečeme, zaprášíme krupicí a po chvilce přilejeme dle potřeby vodu. Přidáme nastrouhanou mrkev a bylinky.…

Med z bylinek

Med z bylinek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Dáme vařit do 2 litrů vody 15 minut.Necháme stát 24 hodin, přecedíme a přidáme cukr, celý citron rozkrájený na kolečka (bez jader) a vaříme více než hodinu, až trochu…

Jitrocelový med

Jitrocelový med

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jitocelové lístky nařežeme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme citron a zalijte hokou vodou a chvíly povaříme (cca 1 minutu) Výluh necháme 24 hodin louhovat.…

Jitrocelové nočky

Jitrocelové nočky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s…

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách.Listy jitrocelu omyjeme a necháme řádně okapat. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou a vmícháme…

Jitrocelový sirup se zázvorem

Jitrocelový sirup se zázvorem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vezmeme cukr, vodu, rozmixovaný jitrocel, zázvor a citron a dáme všechno vařit asi 15 minut. Pak přecedíme a nalejeme do láhve. Otevřenou láhev dáme do lednice, asi…

michalqva

15 min

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům