Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrocel - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie351 kJ / 84 kcal
Bílkoviny1,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Jitrocelový sirup

Jitrocelový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jitrocelový sirup používali už naše babičky a je stále součástí domácí první pomoci na kašel a dýchací systém. Listy jitrocele by měly být sbírány ideálně v čistém…

spagetka

60 min

Nevařený jitrocelový sirup

Nevařený jitrocelový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Domácí sirupy připravené z vlastnoručně nasbíraných bylin jsou v rodinách velmi oblíbené. Síla přírody uzavřená do skleničky, připravená předat své úžasné účinky při…

Klariska

10 min

Jarní mrkvová polévka s bylinkami

Jarní mrkvová polévka s bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nalaďte se na jaro touto svěží jarní polévkou. Polévka z mrkve lákavě voní čerstvými bylinkami a má jemnou chuť. Navíc ji na talíři dozdobíme sedmikráskami, takže vypadá…

--ReNi--

30 min

Med z bylinek

Med z bylinek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Dáme vařit do 2 litrů vody 15 minut.Necháme stát 24 hodin, přecedíme a přidáme cukr, celý citron rozkrájený na kolečka (bez jader) a vaříme více než hodinu, až trochu…

Jitrocelový sirup se zázvorem

Jitrocelový sirup se zázvorem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jitrocelový sirup se připravuje velmi snadno. Zvlášť podle tohoto receptu. Dejte si práci s nasbíráním potřebného množství bylinky, zpracujte ji a zimní kašel už nebude…

michalqva

45 min

Jitrocelový med

Jitrocelový med

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jitrocelové lístky nařežeme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme citron a zalijte hokou vodou a chvíly povaříme (cca 1 minutu).Výluh necháme 24 hodin louhovat…

Jitrocelové nočky

Jitrocelové nočky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s…

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách.Listy jitrocelu omyjeme a necháme řádně okapat. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou a vmícháme…

Jarní bylinkový závin

Jarní bylinkový závin

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na plát těsta naskládáme sýr a pomažeme jej kečupem.Oprané bylinky necháme oschnout a nasekáme, můžeme je nastříhat nůžkami na bylinky …

Marie