Kedlubnovka
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci nasucho opražíme hrst ovesných vloček, přidáme dvě lžíce oleje a nakrájenou cibuli. Osolíme bylinkovou solí a chvíli společně opěkáme.Nastrouháme na nudličky dvě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci nasucho opražíme hrst ovesných vloček, přidáme dvě lžíce oleje a nakrájenou cibuli. Osolíme bylinkovou solí a chvíli společně opěkáme.Nastrouháme na nudličky dvě…
Na másle zpěníme cibuli a přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny. Osolíme a opepříme a podusíme doměkka.Brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, sůl a mouku a propracujeme…
Kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Máslo rozpustíme a kedlubnu krátce podusíme. Vejce rozmícháme s kořením, smetanou a bylinkami. Kedlubny zalijeme vejci a…
Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali…
Nejdříve předvaříme brambory, nejlépe ve slupce, nevaříme je však úplně do měkka.V osolené vodě uvaříme bulgur - zhruba 15 minutVšechnu zeleninu nakrájíme na libovolné…
Špenát s bramborem a hovězím: Hovězí maso očistíme nakrájíme na kosty a uvaříme.Uvaříme brambory,podusíme špenát.Maso a špenát rozmixujeme,přidáme rozšťouchané…
Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky…
Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme spolu s krúpami do hrnca s čistou vodou a necháme zovrieť. Hneď potom scedíme. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu,…
Kedlubny oloupeme, jednu nakrájíme na cca 1/2 cm plátky a druhou nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou smícháme se sýrem Cottage, medvědím česnekem, osolíme podle chuti a…
Slaninu narežeme na kocôčky, rozpražíme s lyžicou oleja, pridáme nastúhaný kaleráb, osolíme ( môžeme aj jemne okoreniť čiernym korením ) a podusíme 10-15 min. Zemiaky…
Dáme vařit drůbka, žaludky a zeleninu, přidáme sůl, pepř a vegetu, po uvaření polévku scedíme, do vývaru dáme zpět zeleninu, obrané maso z drůbku a nakrájené žaludky.…
Na malém množství oleje si mírně osmažíme cibulku s česnekem na plátky, přidáme kroupy, chvilinku je necháme opražit, zalijeme vodou a vaříme. Mezi tím si do misky…
Steak z krkovice osolíme a opepříme.Grilujeme nebo smažíme, dokud se maso nezatáhne do poloviny steaku. Obrátíme a totéž provedeme z druhé strany tak, aby se propečení…
Do hrnce dáme máslo, na kterém osmahneme drobně nakrájenou cibuli a mezi tím si nastrouháme kedlubnu, mrkev, bramboru a pórek na krájíme na malé čtverečky.Chvilku na…
Kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme vroucí vodou…
Naporcovaného králíka osolíme a okořeníme. Na dno pekáče dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kostičky slaninu a přidáme králíka. Na králíka dáme kousky másla,…
Uvaříme si vejce natvrdo. Nahrubo nastrouhanou kedlubnu a šunku smícháme s tvarohem, paprikovým krémem, vychladlými uvařenými - nahrubo nastrouhanými vejci. Vše dobře…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, koření, chilli a trošinku oleje. Vše promícháme a necháme marinovat aspoň hodinu.Když je maso namarinované,…
Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka.Na rozehřátém oleji osmažíme nasekanou cibuli a…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon,…
Kedlubny a mrkev oloupeme, kedlubny vodorovně překrojíme v půlce a vydlabeme z nich dužinu, nejlépe vykrajovátkem na kuličky nebo kávovou lžičkou. Dáme je do kastrolku a…
Oloupané kedlubny povaříme do poloměkka v mírně osolené vodě 10 minut. Potom seřízneme vršky a vychladlé kedlubny uvnitř vydlabeme.Na oleji na pánvi zpěníme cibuli s…
Nejdřív si dáme dusit srdíčko, které nakrájíme na menší kousky, do kastrolu na olej s nakrájenou slaninou dáme osmažit pokrájenou cibulku a vložíme srdíčko, které chvíli…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy.Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.Poté scedíme a asi třetinu…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky
Retro vánoční cukroví: Sandokanovy oči, ledovky nebo tatranské řezy byly kdysi hity!
7 triků, jak připravit dokonalý steak: Chce to kvalitní maso i pánev a pár snadných vychytávek