Jihočeské hovězí s kedlubnovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenKližku nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kližku nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na…
Stehna potřeme česnekem ze všech stran. Do pekáčku dáme plátky másla a stehna na ně položíme. Nahoru na stehna dáme tenké plátky a malinko je podlijeme vodou. Pekáček…
Kysané zelí překrájíme a dáme je vařit do hrnce se solí a bobkovým listem, osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou klobásu.Kedluben oloupeme, nakrájíme na…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú mrkvuu a na kocky narezané zemiaky a kaleráb. Zalejeme potrebným množstvom vody, osolíme,…
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou kedlubnu dorůžova.Po osmažení kedlubnu zaprášíme hladkou moukou a houbovou drtí dle chuti, tu necháme buď s nasekaným česnekem…
Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky. Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu…
Špenát s bramborem a hovězím: Hovězí maso očistíme nakrájíme na kosty a uvaříme.Uvaříme brambory,podusíme špenát.Maso a špenát rozmixujeme,přidáme rozšťouchané…
Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme spolu s krúpami do hrnca s čistou vodou a necháme zovrieť. Hneď potom scedíme. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu,…
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhané kedlubny a mrkev. Krátce osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut…
Do hrnce dáme máslo, na kterém osmahneme drobně nakrájenou cibuli a mezi tím si nastrouháme kedlubnu, mrkev, bramboru a pórek na krájíme na malé čtverečky.Chvilku na…
Na másle si zpěníme cibuli, nakrájenou na proužky k ní přidáme mrkev a kedlubnu, které si nastrouháme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nasekaný květák s česnekem,…
Kedlubnu, mrkve, zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo.Do hrnce dáme olej a zeleninu na něm asi 4 minuty restujeme. Přidáme majoránku, koriandr, kari, ovesné vločky a…
Kedluben nahrubo nastrouhat.Vychladlá vejce nakrájet na plátky, kopr nasekat, osolit, přidat majolku a zamíchat.
Máslo si v hrnku necháme rozpustit a osmahneme na něm nahrubo nastrouhanou mrkev s kedlubnou. Zalijeme horkou vodou, přidáme najemno nakrájený květák, cibulovou nať a…
Dáme vařit hovězí maso společně s oloupanou cibulí, 1 překrojenou mrkví, překrojenou petrželí a celerem. Vaříme až do změknutí masa.Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a…
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlátnout.Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do…
V míse smíchám cottage, nastrouhanou kedlubnu na hrubo, nastrouhaný eidam na hrubo, olej, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Dám vychladit do lednice. V horkých dnech je…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Kedlubny nakrájíme na velmi slabé hranolky, okapaná sušená rajčata na proužky, olivy na kolečka. Osolíme, promícháme a necháme odstát. Ve lžíci octa a lžíci vody necháme…
Mraženou kukuřici a hrášek propláchneme na sítu horkou vodou a necháme okapat. Zeleninu podle chuti očistíme, nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi podusíme na malém…
Kedlubnu i mrkve očistíme a nakrájíme na delší velmi slabé nudličky.Zálivku připravíme smícháním uvedených surovin.V míse promícháme zeleninu se zálivkou a natrhaným…
Není pravidlem, že řízky musí být jen z masa. Vyzkoušejte křupavé řízky z kedlubny, jejichž chuť vás určitě příjemně překvapí. Plátky jsou navíc potřené křenem, který…
Mleté mäso dáme do vody, vidličkou rozšľaháme a uvedieme do varu aj s pokrájanou cibuľou.Asi po 15 min. pridáme očistenú a nastrúhanú koreňovú zeleninu (slzičkové…
Kozí rohy naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají skvěle, můžeme si je vychutnat k masu, či je jíst jen tak. Díky vykrojeným tvarům z celeru vypadají pěkně na pohled a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami