Třízeleninová polévka, i pro začátečníky

Polévky Doba přípravy: kolem hodiny 4 názory

Polévky Doba přípravy: kolem hodiny 4 názory

Suroviny 3 litry

1 hrnek (250 ml) malých bílých fazolí
1/2 obří kedlubny
1/4 hlávkového zelí
veliká brambora
zeleninový vývar (kostka, nebo tekuté)
2 lžíce hladké mouky
tuk na jíšku
1 jarní cibulka
kousek pórku (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit fazole. Do mísy si nakrájíme zelí na proužky, kedlubnu a bramboru na čtverečky, jarní cibulku bílou část a pórek na kolečka.

  2. V druhém hrnci si uděláme jíšku z tuku a mouky na světlou barvu, zalijeme vodou, prošleháme a když začnou fazole měknout přidáme je do polévky i s vývarem, ve kterém se vařily a nakrájené zelí, přidáme zeleninový vývar, pepř a necháme vařit.

  3. Po 15 minutách, přidáme kedlubnu, brambory, bílou část cibulky, pórek a vaříme dokud nejsou všechny suroviny měkké, dosolíme a do hotové polévky dáme nakrájenou zelenou část cibulky.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem dodělat zelí, než se bude kupovat nové a tak mě napadla tato polévka. Je lehká, nic složitého a přitom je moc dobrá. Budu ráda, když jí vyzkoušíte!

Komentáře k receptu Třízeleninová polévka, i pro začátečníky

Tématické fráze: polévka se svěžím zelí polévka se svěžím zelí recepty pro začátečníky lehka polevka pro začátečníky polévka z hotového zelí jak uvarit hlavkove zeli vice porci