Kedlubny na karamelu
Recept ještě nebyl hodnocenNa části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před…
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml…
Na polévku si nakrájíme zeleninu a hlívu na malé kousky, jen kedlubnu na proužky, na oleji podusíme nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu i hlívu, zalijeme vývarem s…
Kaleráby nastrúhame na tenkom strúhadle.Pridáme na kocôčky narezaný syr a nasekanú pažitku.Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame, pridáme k šalátu a ešte raz dobre…
Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne. Zeleninu…
Kýtu vcelku nameleme na mlýnku na maso. Nakrájíme nadrobno slaninu, cibuli. Rohlíky pokrájíme na kolečka, namočíme do mléka (promačkáme).Do větší nádoby dáme maso,…
Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme…
Do mísy si nastrouháme kedlubnu, přidáme na menší kousky nakrájené ředkvičky a mungo klíčky. Ve druhé misce smícháme trochu ricotty, bílého jogustu a dochutíme troškou…
Nejdříve na másle osmažíme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Když je cibule narůžovělá, přidáme česnek rozetřený se solí, papriku, promícháme a odstavíme. Cuketu…
1.Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. 2.Ostatní zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme do měkka. 3. Krůtí prsa si omyjeme, nakrájíme na kostky a…
Kuřecí stehna uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývar necháme vychladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriky, zalijeme vývarem, prošleháme a přivedeme k…
Na másle orestujeme postrouhanou mrkev, pak k ní přidáme postrouhanou kedlubnu a na kostičky pokrájený brambor.Ochutíme kmínem,pepřem a zalijeme vroucí vodou..Přihodíme…
Procházejíce kolem krůtí prodejny, veden neomylným instinktem, jsem vstoupil. Můj zrak padl na krůtí krky, co kus, to přes půl kila. Doma jsem je rozpůlil, dal do hrnce,…
Všechnu uvedenou zeleninu nastrouháme nahrubo, přidáme tatarskou omáčku nebo majolku, pikantnější hořčici, zakysanou smetanu, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme,…
Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat. Na pánvi s olejem orestujeme cibulku a šunku nakrájenou na kostky. Zamícháme do těstovin a necháme vystydnout. …
Kaleráb nastrúhame nahrubo, pridáme chren, najemno nastrúhané uhorky, nadrobno narezanú cibuľu, tatarskú omáčku a premiešame. Nakoniec vmiešame nasekané vajíčka.…
Na oleji osmažíme cibuli spolu se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme, osolíme, přidáme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme na hrubo…
Zeleninu nakrájejte na kostičky. Bylinky nasekejte najemno a smíchejte se zeleninou. K zelenině s bylinkami přidejte cottage sýr a řádně promíchejte. Poté přidejte…
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nadrobno krájenou do sklovita, přidáme papriku, nakrájené brambory, mrkev, kedlubnu, květák, česnek a houby, pak dolijeme vodou…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme sladkou papriku. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na asi 2 cm kostky, přidáme je do hrnce, podlijeme a vaříme do měkka.…
Zeleninu-mrkev, kedlubnu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka,ne moc silná, kedlubny na podélné nudličky na způsob zelí. Lilek nakrájíme na kolečka, ta posolíme, necháme…
Do 2 l vroucí vody dáme veškerou zeleninu – vcelku, osoíme a opepříme. Velmi pomalým varem vaříme asi 1 hod. Do hrnečku si oddělíme asi čtvrt litru vývaru a necháme…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu. Pridáme na rezance nastrúhanú cviklu a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme na rezance nastrúhaný kaleráb, osolíme,…
Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, mírně podlijeme vodou a vaříme 20 minut. Poté přidáme bujón, na hrubo…