Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 059 kJ / 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 12,00 g |
| – nenasycené | 8,00 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 820 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte do šneku a propíchněte špejlí.Obalte v mouce, ve vajíčku se solí( já nesolila) a ve strouhance s majoránkou. Na pánvi pomalu…
Vinnou klobásu si dopřáváme ke štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek.…
Stačí pár minut na pánvi nebo v troubě a vinná klobása se promění v křupavou delikatesu s jemně kořeněnou chutí. Podávejte ji s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem –…
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Klobásu rozdělíme na tři stejné díly a upleteme cop. Jeho konce spojíme párátkem a cop vložíme do pekáčku.Přidáme nakrájenou zeleninu, pokapeme olejem, zalijeme asi 1 dl…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Z vinné klobásy do misky vymačkáme vnitřek, přidáme vajíčko, nahrubo strouhaný sýr, pepř, popř. trochu soli, a nasekanou zelenou lahůdkovou cibulku. Přidáme na troše…
Klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Potřeme solamylem smíchaným se sojovou omáčkou a poklademe na plech s pečícím papírem do trouby rozehřáté na 170 stupňů…
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které…
Očištěné stehenní řízky mírně naklepeme přes fólii a přeřízneme na poloviny. Každou část potřeme vinnou klobásou, vymačkanou ze střívka, do výšky cca 0,5 cm. Na klobásu…
Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3…
Oběd pro jednoho se dá krásně připravit i servírovat v jedné misce, a nezašpiníte skoro žádné nádobí. Zapečená vinná klobása s cibulí a bramborami je snadná na přípravu…
Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, papriku na čtverečky. Poklademe do pekáčku, nejdřív cibuli a pak pórek s paprikou.Stočíme klobásu a položíme na zeleninu. Postříkáme…
Klasika české kuchyně, která vyniká svou výraznou chutí a vydatností. Šťavnatá klobása s jemným vínovým nádechem se skvěle doplňuje s kysaným zelím a vláčnými brambory,…
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme…
Zapečená vinná klobása se bude hodit jako rychlý oběd nebo večeře. Tento velmi oblíbený pokrm se na pultech obchodů objevuje s nadcházejícím chladným obdobím a pokud…
Vykostěné kuře naklepeme, posolíme, okořeníme. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a poklademe na kuře. Klobásu vymáčkneme ze střívka a rozetřeme po kuřeti. Vejce…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…
Oloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby držely tvar.Mouku…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho proužky kapusty a mrkev nakrájenou na kolečka.Knedlíčky: klobásu vymačkáme ze střívka, přidáme vejce, muškátový květ,…