Vinná klobása na zelí s bramborem

jipohe Kuchařka:

Doba přípravy: cca 1,5 hod. i se zapečením 3 porce Jiné maso 1 názor

Suroviny

600 g vinné klobásy
500 g kysaného zelí
250 g zakysané smetany
6 středních brambor
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1KL červené papriky
pepř
sůl
2 PL cukru
2 PL sádla
100 g anglické slaniny
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 PL sádla osmahneme cibuli, česnek a cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme červenou papriku. Na tento základ dáme zelí a chvilku dusíme.

  2. Zapneme troubu na 190°C. Zapékací mísu vymažeme druhou lžící sádla. Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka.

  3. Do zapékací formy vysypeme podušené zelí. Zelí poklademe anglickou slaninou, na ni dáme vinnou klobásu a tu poklademe plátky brambor. Vše přelijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali sůl a pepř.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 45 - 60 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vinná klobása na zelí s bramborem

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo