Vinná klobása na zelí s bramborem

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1,5 hod. i se zapečením 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1,5 hod. i se zapečením 1 názor

Suroviny 3 porce

600 g vinné klobásy
500 g kysaného zelí
250 g zakysané smetany
6 středních brambor
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 KL červené papriky
pepř
sůl
2 PL cukru
2 PL sádla
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 PL sádla osmahneme cibuli, česnek a cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme červenou papriku. Na tento základ dáme zelí a chvilku dusíme.

  2. Zapneme troubu na 190 °C. Zapékací mísu vymažeme druhou lžící sádla. Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka.

  3. Do zapékací formy vysypeme podušené zelí. Zelí poklademe anglickou slaninou, na ni dáme vinnou klobásu a tu poklademe plátky brambor. Vše přelijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali sůl a pepř.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 45-60 minut.

Komentáře k receptu Vinná klobása na zelí s bramborem

Tématické fráze: vinná klobása na zeli příprava vinné klobásy zapečená vinná klobása se zelím vinná klobása na smetane vinná klobása se zelím vinná klobása příprava vinná kl vinný klobásy na zelím vinné klobasy na zeli klobasa, zeli, zakysana smetana zapečená vinná klobása s bramborem brambory, vinná klobása s zelí zelí ,klobása i bramborák recepty na vinnou klobásu zapečená vinná klobása s bramborem a zakysanou smetanou vinné klobásy na smetaně vinnakl vinná klobása smetana vinná klobása ,brambory,zelí vinná klobása pečená na se zelím a na brambory