Javornický kapr
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky, cibuli, rajčátka nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na kousky, osolíme, okmínujeme a na oleji opečeme do měkka.Kapra podélně nakrájíme po celé délce na 4 mm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriky, cibuli, rajčátka nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na kousky, osolíme, okmínujeme a na oleji opečeme do měkka.Kapra podélně nakrájíme po celé délce na 4 mm…
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme očistěné plátky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme plátky česneku a orestujeme. Vlijeme…
Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme ji na rozpuštěném sádle a přisypeme kmín a houby.Orestujeme a zaprášíme hladkou moukou.Zasmažíme, podlijeme vývarem a osolíme.Vaříme…
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme kousky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme. Rozdušené houby doplníme plátky rajčat a krátce prohřejeme. Nudle uvaříme v…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova,…
Krůtí maso společně s uzeným bůčkem a okurkami umeleme na masovém mlýnku.. Přidáme ostatní uvedené suroviny, důkladně promícháme a dáme do lednice propojit chutě. …
Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájený pórek. Přidáme na malé kousky nakrájený žampion a kmín.Krátce podusíme a přidáme droždí.Po…
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Krkovička je část vepřového masa, které je krásně šťavnaté a dobré na chuti. Přidáním koření, jako je bobkový list, pepř, rozmarýn a nové koření získáme chuť a vůni po…
Maso opláchneme, osušíme a směrem ke kosti prořízneme kapsu. Poté naklepeme, obě vnitřní strany potřeme tatarkou, naplníme kousky Nivy a kapiemi s kapari, okraje sepneme…
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme,…
Přemýšlíte co dobrého si dát k obědu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vepřovou pečeni ochucenou voňavými bylinkami. Šťavnatou pečeni si skvěle vychutnáte se…
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, vložíme do pekáče, podlijeme 1 dl vody a přikryté dáme péct do rozehřáté trouby. Asi po 25 minutách kuře…
Do vepřového boku uděláme kapsu,na kůži nakrájíme mřížku,celý bok osolíme,pokmínujeme,i uvnitř kapsy.Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.Dáme na vytřený pekáč olejem a…
Na středně rozpálenou pánev se 3 lžícemi oleje rozložíme do vyšší vrstvy okořeněné brambory a snažíme se vytvořit placku. Pečeme, dokud zespodu nezezlátne, pak otočíme …
Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky.…
Nejdříve si uděláme nočky. Ve větší míse smícháme mouku se solí a vejcem, přilijeme vodu a dobře promícháme. Pokud je třeba trochu vody přidáme, záleží na savosti mouky.…
Smažené bramboráky vonící po majoránce a česneku jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Jestliže je máte rádi co nejkřupavější, vyzkoušejte do nich tentokrát přidat trochu…
Bramborové smaženky s česnekem můžeme podávat jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také nabídnout jako náhradu chlebíčků či…
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby…
Jemně dochucená kuřecí křídla upečená v troubě tak, aby měla zlatou křupavou kůžičku, namočíme do lehce pikantní kečupové omáčky a podáváme s čerstvým pečivem. Na…
V tomto receptu se skvěle doplňuje slaná a sladká chuť. Špízy z kuřecího masa, jablek a cibule potíráme směsí ochucenou medem a grilujeme dozlatova. Podáváme například s…
Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer.…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…