Uzené maso v hlávkovém zelí

Vepřové maso Doba přípravy: cca 45 min 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: cca 45 min 2 názory

Suroviny 4 porce

1/2 hlávky zelí
1/2 kg uzeného masa
1 cibule
1 cm kousek sádla
lžička sladké papriky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 ks bobkového listu
drcený kmín
sůl
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme, osolíme a podlijeme vodou.

  2. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a drcený kmín. Přikryjeme a necháme 10 min podusit, poté přidáme na kostky nakrájené uzené maso a zase necháme 10 min povařit.

  3. Zahustíme záklechtkou (voda s moukou) a dobře provaříme.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsme měli houskový knedlík.

Komentáře k receptu Uzené maso v hlávkovém zelí

Tématické fráze: hlávkové zelí s uzeným masem hlávkové zelí s uzeným uzené s hlávkovým zelím uzené maso na zelí uzené maso se zelím hlávkové zelí recepty zelí uzené maso recepty uzené maso recepty zapečené hlávkové zelí s uzeným masem chutný recept ze zelí uzené maso v zelí zapečené maso s hlávkovým zelím recepty ze skopového masa zapečené sladké zelí s uzeným masem sladké hlávkové zelí zapecene hlavkove zeli a uzeny hlavkove zeli s uzeninou zeli uzene maso receot uzené maso s hlávkovým zelím sladké zelí s masem