Kuře pečené na houbách, zelenině a bramborách
Recept ještě nebyl hodnocenSušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a opečeme na pánvi. Pokud máme domácí gril, je to v zimě chutnější dělat na grilu.Do mléka (či smetany na vaření) rozmělníme…
Pochutnejte si na lahodném pečeném rolovaném bůčku, který je dokonale ochucený a upečený do křupava. Společně s jemně dušenou kapustou vytváří soulad chutí, která potěší…
Špízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu…
Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Polévka je grunt i podle pořekadla. Někteří strávníci ji vyžadují vždy. Vyhovte jim a připravte bleskovou z nejdostupnější suroviny - z chleba. Toto je základní varianta…
Vydatnou polévku z kedlubny a brokolicového košťálu zvládnete připravit do půlhodiny. Talíř této horké zeleninové polévky podáváme ozdobený bylinkami a s dokřupava…
Naše babičky jsou studnicemi vyzkoušených receptů na kterých si pochutná celá rodina. Čerstvé kedlubny můžete vydlabat, naplnit masovou směsí a zapéct. Vašim strávníkům…
Máte rádi segedínský guláš? Vyzkoušejte jeho odlehčenou variantu, kterou bez výčitek můžete zařadit do redukčního jídelníčku a můžou jej i ti nejmenší. Kysané zelí…
Netradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Rychlý oběd či večeře, to jsou jídla z jednoho pekáčku. V tomto receptu zapékáme brambory s restovaným kuřecím masem a zeleninou, proložené kostičkami slaniny, to vše…
V tomto pokrmu si vychutnáme dvě oblíbené podzimní suroviny - lesní houby a dýni. Houby a dýni připravíme zvlášť. Dýni ochutíme muškátovým oříškem a kari, díky tomu bude…
Sezóna dýni je v plném proudu a dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní polévky. Existuje nesčetně způsobů, jak ji připravovat a každá rodina má svůj oblíbený…
Smaženého kapra můžeme připravit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce ryby obalíme v kukuřičné krupici a usmažíme. Takto připravený zlatavý a křupavý kapr má tu…
Kapra u nás připravujeme obvykle jen období vánočních svátků a je to velká škoda. Pokud nepodceníte čištění a úpravu masa před jeho přípravou, bude vás na talíři čekat…
Pokud připravujete ke štědrovečerní večeři smaženého kapra, máme pro vás variantu smaženou v kukuřičných lupíncích. Při smažení je potřeba opatrnosti, lupínky se rády…
Ochutnejte pravou valašskou zelňačku s houbami – sytou, voňavou polévku, která spojuje kysané zelí, lesní houby a tradiční koření do jedinečné chuti. Dokonalý pokrm pro…
Pokud máte rádi dozlatova usmažené, křupavé bramboráky, vyzkoušejte i tuto zajímavou variantu s cizrnou. Použití sterilované cizrny vám ušetří čas při přípravě. Kuličky…
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, nenechte si ujít tyto dobré topinky s pikantní směsí mletého masa, paprik a fazolí. Směs stačí podusit, poté nanést na topinky…
Toto pečené kuře má díky kořenící směsi adžika výraznou chuť. Naplníme ho připravenou směsí a dozlatova upečeme. Kombinace medvědího česneku a hříbků je netradiční, ale…
Dobrá polévka je základ oběda. Z téhle na vás z kedlubno - bramborového základu vykouknou svěže zelené kuličky mladého hrášku. Máslová jíška a použité bylinky polévku…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…