Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 262 kJ / 1 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,66 g |
Tuky | 60,96 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 76,98 g |
Postup přípravy
Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme brambory a všechno koření a zeleninový vývar. Vaříme do měkka, nepřevařit. Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a vložíme do horkého oleje.
Po chvilce přidáme nasekaný česnek a po 1 minutě lusky. Ty párkrát otočíme a mícháme.
Přilijeme trochu vody a necháme je téměř změknout.
Pak necháme rozpustit máslo u lusků a celé je pěkně obalíme v másle. Krok 3: Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku s horkým olejem, brzy změknou.
Zakápneme je sójovou omáčkou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu a vydusíme vodu. Přidáme máslo a poprášíme moukou. Jakmile začne jíška pěnit, lehce podlijeme a necháme projít varem. Krok 4: Zelenina a brambory jsou měkké, vývar necháme do poloviny množství zeleniny, přidáme máslo a rozmixujeme. Pokud je třeba naředit, přidáme odlitý vývar. Pokud vývar zbyde, ráda si ho dám sama bez všeho. Krok 5: Já dala k pyré holandský řízek a do výpeku jsem kápla vodu a nalila k žampiónům. Vznikla dobrá šťáva.
Ale hodí se i přírodní maso, i grilované, zkrátka podle chuti a možností. Já měla mleté i sýr, tak jsem zvolila toto.
Zveřejněno 11. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwDE
Moje poznámka
Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwDE
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 23 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Diviska87 před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 1 hodinou
Cukeťák II
radbastim před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 12 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 13 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 16 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 16 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 17 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 17 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 18 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
brambory,
kmín drcený,
pepř,
vývar masový,
sůl,
olej olivový,
máslo,
lusky fazolové,
cibule červená,
olej olivový,
česnek,
máslo,
sůl,
žampióny,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř,
omáčka sojová,
mouka hladká,
kmín mletý
Komentáře (1)