Semínkovo-majolkový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si kvásek, 200 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 20 g droždí. DO robotové mísy si dáme mouku, sůl, semínka a promícháme. Přidáme majolku a vzešlý kvásek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si kvásek, 200 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 20 g droždí. DO robotové mísy si dáme mouku, sůl, semínka a promícháme. Přidáme majolku a vzešlý kvásek.…
Brambory oloupeme a nakrájíme podélně přibližně na cca půl cm plátky. Uložíme je na plech s pečícím papírem lehce potřeným olejem.Osolíme a posypeme mletým kmínem. Dáme…
Máslo utřeme s brynzou a zbylými surovinami. Na zředění je možno přidat lžíci mléka nebo smetany.Pořádně vyšleháme, necháme vychladit. Podáváme s tmavým pečivem a…
Maso můžeme nechat vcelku, ale já jsem ho v kloubu rozdělila na menší kousky. Každý potřeme připraveným kořením.Do pekáčku dáme nakrájený celer a cibuli na kousky. Komu…
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.Osolíme, okmínujeme a posypeme…
Cviklu ošúpeme a nakrájame na maličké kocôčky. Premiešame ju so soľou, mletou rascou a trochou korenia.Múku na obalenie zmiešame s korením, soľou a paprikou a filé v…
Lososa rozmačkáme vidličkou, mrkev nastrouháme najemno.V misce smícháme lososa, mrkev a Almette. Přidáme citronovou šťávu, pokud je třeba, tak trochu osolíme. Zjemníme…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já…
Rezance uvaríme v osolenej vode. Scedíme a premiešame s olejom.Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, troška rasce a soli a…
Do osolené vařící vody dáme špagety a dle návodu vaříme. Přidáme kapku olivového oleje, dobromysl a libeček.Na hlubokou pánev dáme dvě lžíce olivového oleje a přidáme…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme…
Na oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání.Jakmile je maso…
Obě mouky s práškem do pečiva, solí a kmínem promícháme v míse. Vytvoříme důlek, kam nalijeme teplou vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme tak 4 minuty nabobtnat a…
Řízky naklepeme lehce přes fólii a osolíme. Žampiony nastrouháme na hrubších slzičkách. Přidáme vejce, mléko, mouku, koření a promícháme.Připravené maso obalíme v mouce,…
Z masa, drobně nakrájené šalotky, česneku, vejce, koření, burizonů a strouhanky umícháme masovou směs. Několikrát ji vezmeme do ruky a silou plácneme do misky, krásně se…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Omytý neloupaný lilek nastrouháme na hrubším struhadle. Oškrábané syrové brambory nastrouháme najemno.Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, vejce, trošku…
Z cukety se dá připravit mnoho skvělých pokrmů, mezi nimi i cuketové placičky se sýrem, párky a jarní cibulkou. Chutné placky, vonící po česneku, jsou nenáročné na…
Neoloupanou cuketu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme, můžeme udělat napůl obojí. Mrkev taky nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky a cibuli s česnekem…
Pokud patříte mezi milovníky italské pasty pak musíte vyzkoušet tento recept na tagliatelle s restovanými žampiony, ovoněné bazalkou a pistáciemi s omáčkou z ovesné…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…