Plněné chlebánky
Recept ještě nebyl hodnocenObě mouky s práškem do pečiva, solí a kmínem promícháme v míse. Vytvoříme důlek, kam nalijeme teplou vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme tak 4 minuty nabobtnat a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Obě mouky s práškem do pečiva, solí a kmínem promícháme v míse. Vytvoříme důlek, kam nalijeme teplou vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme tak 4 minuty nabobtnat a…
Řízky naklepeme lehce přes fólii a osolíme. Žampiony nastrouháme na hrubších slzičkách. Přidáme vejce, mléko, mouku, koření a promícháme.Připravené maso obalíme v mouce,…
Omyjeme kartáčkem 5 brambor, místy do nich uděláme malé křížky a dáme do nádoby do mikrovlné trouby. Zalijeme je 1 lžící vody, zaděláme víkem s otevřeným otvorem a…
Čočku připravíme podle návodu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očistěnou a na proužky nakrájenou hlívu, osolíme, přidáme špetku kmínu, Harissu, mírně podlijeme a…
Z masa, drobně nakrájené šalotky, česneku, vejce, koření, burizonů a strouhanky umícháme masovou směs. Několikrát ji vezmeme do ruky a silou plácneme do misky, krásně se…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a tymián. Orestujeme a přendáme do misky.Do pánve dáme olej, přidáme nakrájenou…
Nápadité využití hub jako lehká svačinka nebo večeře. Houbová smaženice zasypaná strouhaným sýrem a zapečená na toastu určitě přijde k chuti. Kdo má rád žampiony, může…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Jídlo z pikantní klobásky, čerstvých hub a sterilovaných okurek ve smetanové omáčce s koprem vám jistě zachutná. Výborně se hodí k rýži a ozdobit ho můžete chobotničkou…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Pokud patříte mezi milovníky italské pasty pak musíte vyzkoušet tento recept na tagliatelle s restovanými žampiony, ovoněné bazalkou a pistáciemi s omáčkou z ovesné…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…
Klasické šunkofleky jsou vděčným a oblíbeným pokrmem, který všichni dobře známe. Vyzkoušejte však jejich vegetariánskou verzi s houbami a bílým zelím. Vše společně pak,…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Ve velké zapékací míse rozpustíme máslo a přidáme filé z tresky,Filé pokapeme šťávou z citronu, lehce osolíme, poklademe na…
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Součástí dobrého grilování jsou také méně známe pochoutky. Kebab z mletého jehněčího masa, příjemně pikantní a zajímavě okořeněný, si zajisté získá pozornost všech…
Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a opečeme na pánvi. Pokud máme domácí gril, je to v zimě chutnější dělat na grilu.Do mléka (či smetany na vaření) rozmělníme…