Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou

mucaciita Kuchařka: mucaciita

4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

Cibule
česnek
menší mrkev
Krůtí prsa
anglická slanina
Marináda:
víno Rulandské bílé sladké
sůl
pepř
vegeta
sladká paprika
sušený drcený česnek
špetka bazalky sušené
sojová omáčka
olej
mletý kmín
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky, sojové omáčky a vína může být dle vaší chuti. Zauzlíkujeme a dáme marinádu naložit do ledničky.

  2. Omyjeme a očistíme krůtí prso, nesolíme, jen lehce nakořeníme sušeným česnekem a na povrchu prso několikrát nařízneme (ne příliš hluboko), aby se nám při pečení pěkně otevřelo. Poté prso naplníme anglickou slaninou. Já ho jen z boku nařízla a slaninu ve třech řadách vyskládala.

  3. Nachystáme si zapékací misku s víkem, do které dáme trochu oleje, na hrubo nakrájenou cibuli, česnek a mrkev, podlijeme jen 1/2 menší skleničky vodou a stejným množstvím vínem.

  4. Troubu si nastavíme na mírnější stupně a pomalu pečeme pod poklicí, aby maso nasáklo zeleninou, vínem a uvnitř slaninou. Po necelé hodince jsem maso polila půlkou z připravené marinády a opět tu hodinku pekla pod poklicí.

  5. Poté jsem dolila zbytek marinády, na maso a bokem jsem dala několik kousků anglické slaniny, protože jí s přítelem milujeme. Maso jsem už nepřiklápěla poklicí, zvýšila troubu na více stupňů a nechala dopéct.

  6. V průběhu celého pečení jsem maso několikrát pomocí lžičky polévala šťávou v pečící misce.

Poznámka

Nejvhodnější příloha je rýže, já volila jasmínovou. Přítel došel z práce, okamžitě se na to vrhnul, div nevylízal talíř :D Bylo to hold zase něco jiného :)

Zkuste upéct, byla bych ráda kdyby někdo jeho podařený výtvor vyfotil a fotku přidal :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou

  • Koubkova Koubkova

  • Eliza Eliza

    Musím přiznat, že jsem se v receptu dost dlouho neorientovala, podle mého názoru je popsaný docela zmatečně...ale nakonec jsem to snad nějak dala dohromady a výsledek byl moc dobrý, strávníky oceněný. Posílám bod a fotky.:yes:

    Odpovědět

  • mucaciita mucaciita(autorka receptu)

    To byla jednou taková pondělní improvizace v kuchyni a výsledek báječný :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To se mi moc líbí:-p. Skvělá kombinace s tím vínkem:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí prso recepty krutí maso s anglickou slaninou kruti prso kruti prsa kruti prso recept jak upect kruti prso kruti prsa recepty jak nalozit kachni prsa plnene kruti jak naložit krůti prso kruti kridla na vine kerecí prso plněné jak upect kruti prsa plněné kuřecí prsa s anglickou slaninou recept na krůtí prsa recepty kruti prsoplnene recepty na kruti maso krůtí medailonky s anglickou slannou krůtí obalené anglickou slaninou ruti na žampionech

Zapomněl/a jsem heslo