Křenová omáčka s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přimícháme olej, mouku s kypřícím práškem, vodu, sníh z bílků. Nakonec jemně vmícháme brusinky a čokoládu. Pečeme ve vymazané …
Játra důkladně očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na troše rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme játra, která necháme…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Droždí třeme s cukrem, dokud nevznikne řídká kašička. Přidáme k ní nadrobno nakrájenou řepu, brusinky, kmín, sůl, vodu a přidáme prosátou mouku.V robotu dobře těsto…
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na…
Nejprve si připravíme želé - želatinu připravíme dle návodu, smícháme s brusinkovým kompotem a vlijeme do formy (nejlépe silikonové) a necháme ztuhnout. Poté připravíme…
Zeleninu nakrájíme na proužky, ušlehame zálivku, nalijeme promícháme a je hotovo.
Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme…
Křen nastrouháme na jemném struhadle, jablko na hrubším, přidáme zbytek surovin a zamícháme. Dávala jsem jeden klasický křen a jedno jablko.
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Pomeranče důkladně opláchneme, jeden oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, z druhého vytlačíme šťávu.Syrovou řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém…
Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. …
Maso naklepeme, opepříme a vetřeme masox, který jsme rozdrobili. Poklademe hranolkami sýra, stočíme do ruličky, sepneme párátky a obalíme v hladké mouce. Opečeme na…
Tvaroh a majolku smícháme dohromady dohladka, přimícháme utřený česneku, vmícháme strouhaný sýr a brusinky, osolíme dle chuti a vmícháme posekaný tymián.
Mleko se spetkou soli, kakaem, skorici, cukrem a detskou krupickou uvedte za staleho michani do varu. Varte zvolna nekolik minut do zhoustnuti a potom vmichejte maslo.…
Maso smícháme v míse s najemno nasekanou cibulí, strouhankou, prošlehaným bílkem, brusinkami, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou šalvějí.Vytvarujeme čtyři burgery, dáme…
Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo menší čtverečky. Dáme do pekáče, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, oloupané a na plátky nakrájené jablko a brusinkový…
Jablka a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, vmícháme do jogurtu, přidáme usekaný kopr, opepříme a mírně osolíme, promícháme a dáme vychladit.Vychlazený jogurtový salát…
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a…
Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.Přidáme med…
V pánvi na oleji podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme brusinky a cukr. Mícháme dokud nezačne karamelizovat. Zalijeme pivem krátce povaříme, lehce posolíme a…
Cibulku na oleji zesklovatíme, pak přidáme játra, zalijeme smetanou a vermutem a pozvolně dusíme, až se 1/2 tekutiny vypaří. Osolíme, okořeníme a necháme trošku zchladit…
Vepřové jazyky opláchneme a dáme nejlépe do papiňáku z kostkou masoxu a 3 dl vody od doby varu vařit na 20 minut. Mezitím si z brusinek, vína, citronové šťávy, oleje a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Javorový sirup objevil kdysi dávno indiánský náčelník. Dnes tuhle delikatesu miluje celý svět!
Českem s chutí: V Praze se vařívala černá chlebová polévka i kachna na zázvoru
Upekli jsme preclíky podle receptu z MasterChef Česko: Voní pivem a chutnají jako sádlové houstičky od babičky