Salát z červené řepy s pomerančem a brusinkami

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 15-20 minut Saláty 18 názorů

Suroviny

2 středně velké bulvy červené řepy
1 mrkev
2 pomeranče
5 polévkových lžic brusinkového kompotu (červený rybíz alá brusinky)
4 polévkové lžíce sušených brusinek
1 polévková lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně opláchneme, jeden oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, z druhého vytlačíme šťávu.

  2. Syrovou řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle (nejlépe z nerezu, nebo umělé hmoty), dáme do mísy, přidáme nakrájený pomeranč, vytlačenou šťávu a všechny ostatní uvedené suroviny.

  3. Všechno dobře promícháme a necháme nejlépe do druhého dne v uzavřené nádobě v lednici uležet.

Poznámka

Takto připravený salát je velice chutný, sušené brusinky přes noc hezky nasají a společně s nakrájeným pomerančem vytvoří krásně pikantní chuť jinak celkem mdlé, ale zdravé syrové řepy. Improvizaci se meze nekladou a někdy není na škodu si takto zamlsat:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Salát z červené řepy s pomerančem a brusinkami

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty podle mančingové recepty dle mančingové knížka od mančingové cervena repa s pomeracem salát z červené řepy salát z červené řepy a brusinek salát z červené řepy podle mančingové recept na salát z červené řepy podle mančingové dietka paní mančingové salát z červené řepy dle mančingové recepty dle a. mančingové salát z červené řepy s pomeranči, červená řepa podle mančingové recepty z červené řepy recept na červenou řepu s pomerančem salát ze syrové červené řepy s pomerančem červená řepa, mrkev, pomeranč repovy salat s pomerancem řepa na pomerančích repa mrkevnpomeranx