

Kuřecí lahůdkové řízky
Doba přípravy: 25 minut 4 porce Minutky 8 názorů
Suroviny
- 600 g prsní kuřecí řízky (4 kusy)
- sůl
- mletý pepř
- sladká mletá paprika
- 4 PL oleje
- Na omáčku:
- 100 g majonézy
- 2 lžíce brusinkového kompotu - možno zaměnit za rybízový džem
- čerstvě nastrouhaný křen
- citronová šťáva
- 1 dcl smetany na šlehání
Postup přípravy receptu
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, můžeme použít i jiné koření, které máme v oblibě. Zvolna opečeme z obou stran na horkém oleji a ihned podáváme s různě upravenými brambory a omáčkou.
Měla jsem vybrat na focení nějaký hezčí souměrný plátek masa, ale na chuti to neubralo. Dělala jsem ze stehenních řízků, ale prsní jsou dříve hotové a lépe vypadají.
Poznámka
Zdroj: Teletext ČT 1
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Kuřecí lahůdkové řízky
-
Jani,díky
-
Masíčko bylo výborné i jen tak s celozrným chlebem. Přítel se včera při večeři olizoval až za ušima a vyzvídal recept!
-
Bart70, děkuji, moc mě to těší
-
Sice jednoduchý recept, ale dresink bomba
.
Pochutnali jsme si. Díky! -
Aničko, budu moc ráda, když vyzkoušíš
-
uloženo
-
Patricie, já mám ty stehenní řízky taky raději.
-
Stehenní maso je šťavňatější. Vypadá to moc hezky. Ukládám a vyzkouším. +