Tousty zapečené s hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Předkrmy 12 názorů

Suroviny

4 plátky toustového chleba
2 hermelíny
6 lžic brusinkového kompotu
100 ml červeného vína
1 pomeranč
špetka skořice
špetka černého pepře
1 lžička solamylu
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou černého pepře.

  2. Plátky toustového chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači a potřeme máslem. Na každý položíme polovinu hermelínu a vložíme na 10 minut do rozpálené trouby nebo pod gril.
    Při podávání přelijeme teplou brusinkovou omáčkou.

Poznámka

Recept pochází z knihy Vaření s Čirinou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 205 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tousty zapečené s hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou

  • kacka kacka(neregistrovaná)

    Vypadá to skvěle. Miluji obalovaný hermelín s brusinkami a tohle jdu vyzkoušet dnes k večeři. Bude to dobrota..:yes::yes::-*

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Fantazie..:-K

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Můj recept mám z časopisu, ale našla jsem velmi podobný od Elizi, tak se nebudu opakovat :-) Suroviny: bagetky, máslo, šunka, hermelín, to se dá zapéct do trouby a na teplé bagetky jsem dala brusinky. Takže dávám bod, nejen za recept, ale hlavně za ty nádherný fotky :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Eli, Čirina vařila i Václavu Havlovi, koukám, že se neměl špatně ;-):-p:-) +9:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: +1 vypadá to úžasně:-p

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Maris, přesně...:-) Píše: "on Brit, ona Češka, on masojídek, ona vegetariánka" :-).
    Díky za body, ačkoli v tomto případě jsem jen zprostředkovatel, interpret a konzument + fotograf ;-):-)).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo, to je opravdu dobrá kombinace a Čirina fakt umí, ty taky a máš 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Tento předkrm vymyslela Čirina jako předkrm na svatbu, kde byli - teď nevím, jestli ženich nebo nevěsta vegetarián, je to tak ?;-)
    Máš to krásné:-p:yes:+

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Čiriny recepty mám ráda...;-):-p, na začátku devadesátých byla jak zjevení dobré kuchyně...:-p:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    jo, já mám co dodat: achich ouvej:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eli, někdy fakt není, co by člověk dodal....:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tousty do trouby zapečený hermelín s brusinkami zapečená bageta s hermelínem zapečené toasty s hermelínem zapečené tousty v toustovači tousty s hermelínem a brusinkami toust s hermelínem a brusinkami tousty zapečené bageta s hermelinem a brusinkami zapečené bagetky s hermelínem zapečené tousty cirina recepty hermelínová omáčka tepla brusinkova omáčka zapečené bagety s hermelínek a brusinkami toast s hermelínem bratislavské rohličky čirina toasty s hermelínem a brusinkami zapečené tousty s brusinkami čirina-předkrm-recept

Zapomněl/a jsem heslo