Salát z červeného zelí s brusinkami

Dajda Kuchařka: Dajda

Saláty 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g červeného zelí (čistá hmotnost)
150 g brusinkového kompotu
250 g jablek
7O g medu
citrónová šťáva
med
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.

  2. Přidáme med rozmíchaný s citrónovou šťávou, brusinky a dobře promícháme, případně chuť ještě doladíme dalším medem nebo citrónem.

  3. Poslední ingredienci tvoří oloupané a na nudličky nakrájené jablko. A je hotovo!

  4. Salát necháme před podáním proležet - klidně i den, dva.

Poznámka

Množství surovin je orientační. Recept jsem našla ve více jak 10 let starém časopisu Albert, kde tento salátek prezentují jako vídeňskou specialitu a podávají ho jako předkrm. My jsme ho měli ke svatoštěpánské večeři jako přílohu ke studené kuřecí roládě s játrovou náplní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Salát z červeného zelí s brusinkami

Zapomněl/a jsem heslo