Svíčková z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba…
Lehce štiplavý česnek společně se sladkou chutí brusinek jde až překvapivě dohromady. Výtečná pomazánka se hodí nejen na chlebíčky, ale také na jednohubky, které můžete…
Nejdříve si uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty. První plát přeneseme na plech vyložený papírem na…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Nejprve si v misce smícháme majonézu, jogurt a brusinky. Poté přidáme najemno nastrouhaný sýr s prolisovaným česnekem a promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na…
Jablka zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky. Rozložíme ich na tanieriky. Med rozšľaháme s jogurtom a citrónovou šťavou a prelejeme jablká. Ozdobíme kompótovaným…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Žloutky posolíme, opepříme a za stálého šlehání přikapáváme olej. Kdyz majonéza houstne, přikapeme ocet a nakonec majonézu zředíme horkou vodou, která zamezí sražení.…
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Z mäsa narežeme filetky ( menšie rezne ), zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Na oleji z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku dáme lekvár, zalejeme vývarom…
Řízky trochu naklepeme a každý překrojíme asi na tři díly. Mouky smícháme s grilovacím kořením a kousky v ní obalíme. Na pánvi osmažíme po obou stranách, přidáme mandle…
Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme…
Rozválíme listové těsto na plát, který rozdělíme na 4 stejnoměrné čtverce tak velké, aby se na něj vešel Hermelín a daly se protilehlé rohy k sobě přimáčknout.Hermelín…
Ze surovin si připravíme křenovou omáčku-viz: v mých receptech. Dáme na talíř, přidáme na porci lžíci brusinkového kompotu, pak si ho v omáčce promícháme. Masíko podle…
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na…
Suroviny na marinádu prošleháme a z obou stran ji natřeme na rozklepané řízky.Hermelín rozkrojíme v polovině tak, jako bychom ho chtěli plnit a ještě jednou, tentokrát…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Cibulku na oleji zesklovatíme, pak přidáme játra, zalijeme smetanou a vermutem a pozvolně dusíme, až se 1/2 tekutiny vypaří. Osolíme, okořeníme a necháme trošku zchladit…