Butter chicken podle Pavla Berkyho
Recept ještě nebyl hodnocenKdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Karí patří mezi oblíbené pokrmy z indické kuchyně. I u nás zdomácnělo. Bezmasé, avšak výživné, kari můžeme připravit z cizrny, rajčat a kokosového mléka. Skvěle jej…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Indická jídla se vyznačují silnou pálivostí svých pokrmů na kterou nejsme zpravidla přivyklí. Proto je nutné množství koření si upravit podle sebe. Jak přílohu zvolte…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Indická kuchyně je výrazná, plná barev, vůní, chutí a zajímavého koření. Intenzivní chutě naleznete i v této rajčatové omáčce podávané s restovanými kousky marinovaného…
Indická kuchyně je výrazná, plná barev, vůní, chutí a zajímavého koření. Intenzivní chutě naleznete i v této rajčatové omáčce podávané s restovanými kousky marinovaného…
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem a hořčicí, pokud chceme ještě navíc nějaké koření, tak přidáme, ale není potřeba (já dala Garam Masala),…
Tarhoňa s pikantní rajčatovou omáčkou a restovaným kuřecím masem udělá na stole spoustu parády. Šťavnaté maso, chutná a voňavá omáčka a sypká tarhoňa. Pokrm, který…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme a zprudka opečeme, necháme vychladit. Do mísy na salát nakrájíme zeleninku a vmícháme uvařené těstoviny. Jogurt a majonézu…
Milujete vůni zázvoru, koriandru, garam masaly a dalších surovin typických pro indickou kuchyni? Pak si jistě zamilujete tyto pečené kuřecí nudličky v bohaté rajčatové…
Dhal z červené čočky a dýně je jídlo, které zahřeje svou pikantností. Kombinuje sladkost dýně s voňavým ostrým kořením, tak typickým pro indickou kuchyni. S rýží nebo…
Pokrmy z drůbežího masa jsou zpravidla rychlé a nenáročné na přípravu. Na tento pokrm orestujeme krůtí maso na směsi výrazného indického koření, které zjemní omáčka z…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Kuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Rýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Čočku uvaříme do měkka ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Rozmixujeme tyčovým mixerem a necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme cibulku na jemno a osmažíme…
Pokrmy inspirované indickou kuchyní jsou plné zeleniny, výrazného koření a také pikantní chuti. Chutnou a snadnou zeleninovou směs z lilku, rajčat a cizrny si můžete…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Na oleji zpěníme drobně pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a omytou, na proužky pokrájenou kapustu. Promícháme, přidáme koření Garam masala, chilli, cukr a…
Připravte si lasagne zase trochu jinak, se žampiony, s vůní koření garam masala a mletým kuřecím masem. Místo protlaku přidejte čerstvé rajče, lžíci kečupu a smetanu. S…