Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření Garam masala - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Cizrnovo-rajčatové kari

Cizrnovo-rajčatové kari

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním…

Indické kuřecí punjabi

Indické kuřecí punjabi

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo a olej, přidáme nasekanou cibuli, podrcený kmín a restujeme cca 5 minut do změknutí cibule.Přidáme nastrouhaný zázvor,…

Indické kuřecí biryani

Indické kuřecí biryani

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…

Kuřecí křídla po indicku

Kuřecí křídla po indicku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Křidélka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby.Pečená křidélka usmažíme v oleji, necháme okapat na ubrousku a ještě horká…

Rýže na orientální způsob

Rýže na orientální způsob

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme garam masala, skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní. Poté přisypeme…

Indická rajta

Indická rajta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Čínské zelí a rajče pokrájet na jemno, smíchat s jogurtem a okořenit garam masala. Podáváme jako dresing do tortill nebo na zjemnění k ostrým a výrazným jídlům.

Květákovo-mrkvové sabji

Květákovo-mrkvové sabji

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji římským kmínem, garam masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo.…

Čočka na zelenině

Čočka na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme garam masalu a…

Aloo Paratha

Aloo Paratha

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zo surovin na cesto vypracujeme elasticke, nelepive cesto a na pol hodinky ho nechame bokom odlezat v miske, ktoru zakryjeme utierkou. V druhej miske roztlacime…

Lilek po indicku

Lilek po indicku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na…

1 2 3 4 5 9