Švestkové chutney
Recept ještě nebyl hodnocenŠvestkové chutney je sladkokyselá a kořeněná pochoutka, která skvěle doplní vaše podzimní i letní menu. Hodí se ke grilovanému i pečenému masu. Chutney má výraznou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Švestkové chutney je sladkokyselá a kořeněná pochoutka, která skvěle doplní vaše podzimní i letní menu. Hodí se ke grilovanému i pečenému masu. Chutney má výraznou…
K vůni Vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Sladký oběd s krásným názvem staročeské čápy si určitě brzy připravte. Smažené bramborové noky jsou obalené ve směsi máku a cukru a doplněné lahodnou švestkovou omáčkou.…
Křehké máslové těsto, šťavnatá jablka a špetka skořice – klasický americký Apple Pie, který provoní celý domov. Jednoduchý recept, dokonalý výsledek.
Pro zimní zahřátí není nic lepšího než hrnek poctivého zázvorového čaje s citronem. Jednoduchý a voňavý recept, který zvládnete za pár minut a tělo vám za něj poděkuje.…
Tradiční linecké cukroví dostává slavnostní podobu. Drobné hvězdičky z křehkého těsta s jemnou bílkovou pusinkou nadchnou nejen na vánočním stole. Křupavé, sladké pro…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho snadno můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém…
Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod…
Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho…
Tradiční letní oběd se snadnou přípravou pomocí moderní techniky. Kuřecí paličky chutnají vždycky, když jsou dobře propečené a dobře ochucené. Vlastní přípravou oběda…
Nejprve oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Zalijeme je rumem a šťávou z citronu. Necháme je alespoň půl hodiny sát, občas promícháme, aby se…
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …
1-Do nakrajaneho bocika som ostrym nozom narezal kozu .( V nasich koncinach nie je bravcove velmi popularne tak sa da kupit lacno velmi pekny bocik). Maso som stedre…
Zázvor omyjeme a rozdrtíme, například paličkou na maso, dáme do trouby krátce zapéct (asi 8 min na 200stupňů). Do vroucí vody přidáme zázvor, hřebíček a povaříme (tak…
Vše sypké v míse promícháme, přihodíme máslo a 30g cukru a dobře promneme. Ze zbylého cukru uděláme karamel. Vhodíme jej do kastrůlku a necháme na plotně rozpustit a…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Fazole nenamáčíme!!! Po vyprání je dáme do vody, přidáme na kostky nakrájený bůček. Cibule oloupeme a po celém obvodě do nich zapícháme větší množství hřebíčků a dáme…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do menšího kastrůlku vsypeme pokrájená jablka, přidáme lžíci bílého vína, špetku skořice, hřebíček a dusíme…
Mrkev nastrouháme, opečeme na másle, podlijeme vývarem a dusíme s několika hřebíčky, kouskem skořice a vanilkovým cukrem. Naposledy podlijeme bílým vínem nebo lžící octa…
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou…
Kura umyjeme, rozporcujeme, osolíme, prešpikujeme údenou slaninou a dáme do namočeného rímskeho hrnca, vedľa mäsa pohodím klinčeky. Zmiešame smotanu s vínom, zalejeme…
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme cca 2 hodiny…
Rajcata nakrajime na ctvrtky, vlozime do hrnce, pridame cukr, sul, pepr, nove koreni, hrebicek, bobkovy list, podlijeme asi 2 dcl vody a dusime do mekka. Pote omacku…
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou,…