

Svíčková omáčka III.
Suroviny 4 porce
- máslo
- 500g hovězí falešná svíčková
- cibule
- mrkev
- celer
- petržel
- nové koření
- bobkový list
- hřebíček
- citron
- sladká smetana
- 2 masoxy
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme a obalíme v mouce. Necháme rozpustit máslo s nadrobno nakrájenou cibulí. Jak cibulka zesklovatí přidám maso, nechám zatáhnout a nastrouhanou kořenovou zeleninu.
Zalijeme vodou, přidáme 2 masoxy a dusíme.
Když je maso měkké, zahustíme, přidáme sladkou smetanu a dochutíme pár kapkami citronu.
Poznámka od kuchařky
Tahle svíčková je podle mojí mamči. Nic se nemixuje, nechá se to hezky barevné. A masox pokud někdo nemá rád nebo má dost masa, tak nemusí být, já ho tam ale dávám vždy:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Svíčková omáčka III.
-
Svíčkovou dělám klasickou, ale tady se mi líbí stručnost a na obrázku to vypadá náramně lákavě. Ukládám, jelikož v papiňáku to bude rychlovka.
-
Andy, nakonec jsem to trochu promixla, jsme tak zvyklí. Jinak je Vaše svíčková chuťově výborná i bez masoxu. Posílám obrázek.
-
Masox, základ varenia?
-
tak tyhle recepty jsou dost stručné a myslím že stojí za
-
Doufám, že začátečníci si najdou recept, který je lépe popsaný s přesnějším udáním surovin a správným postupem. Jinak budou zklamaní.