Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření hřebíček - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Brusinky z rybízu

Brusinky z rybízu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…

Nakládaná cuketa

Nakládaná cuketa

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cuketu, pokud máme přerostlou, oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na asi 1 cm široké a cca 10 cm dlouhé proužky. Pokud máme mladší cuketu, neloupeme, jinak…

Kečup

Kečup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Paradajky, cibuľu a neolúpané vyčistená jablká nakrájame a za občasného miešania rozdusíme. Rozdusenú zeleninu rozmixujeme, pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie a…

Višně ve vodce

Višně ve vodce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…

Tekuté maliny

Tekuté maliny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr…

Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …

Ma'aruta - arabske cukrovi

Ma'aruta - arabske cukrovi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mouku, na platky pokrajeny tuk, olej, cukr a sul smichame, nakonec pridame zakysanou smetanu a dle potreby vodu. Vytvorene jemne testo zabalime do mikrotenove folie a…

Rajská do sklenice

Rajská do sklenice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Rajčata a cibuli pokrájíme na kostky. Vše včetně koření dáme do hrnce a po začátku varu vaříme 45-60 minut.Rozmixujeme a propasírujeme přes hustý cedník.Ještě krátce…

Cuketová zemlbába-žemlovka

Cuketová zemlbába-žemlovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pečící nádobu potřeme máslem na to dáme na kolečka pokrájené rohlíky./první vrstva může být vyšší až 2cm široké kolečka/Cuketu dáme do hrnce a přidáme cukr,med,skořici…

jollka

90 min

Houbový salát II.

Houbový salát II.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Houby musí být tvrdší. Nakrájíme je na větší kousky a vaříme 5 minut. Scedíme a propláchneme. Cibuli, papriky, protlak, kečup, cukr a olej podusíme do poloměka. Nálev…

Jablečno-hruškový pečený čaj

Jablečno-hruškový pečený čaj

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr. Rozinky nebo…

Makové kopretiny

Makové kopretiny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do mísy prosejeme obě mouky, osolíme, do důlku nadrobíme droždí, zalejeme vlahým mlékem. Asi za 5 minut, když droždí nakyne, přidáme vejce a rozpuštěný vlahý tuk a…

Koláč  " volská oka "

Koláč " volská oka "

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Obvyklým způsobem nebo v DP zaděláme těsto a necháme ho vykynout. Mezitím si připravíme náplně: na makovou dáme vařit mléko, do vroucího vsypeme mák, cukr a přidáme…

Danca

150 min

Polévka z kuřecích kostí

Polévka z kuřecích kostí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…

Pracny bez lepku, mléka a vajec

Pracny bez lepku, mléka a vajec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček. Pečeme při 160 °C 10 minut.…

Skořicová quinoa kaše s fíky

Skořicová quinoa kaše s fíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Quinou několikrát spatřte horkou vodou, abyste se zbavili hořké chuti. Do hrnce nalijte mléko, přidejte quinou, skořici, hřebíček a špetku soli. Přikryjte pokličkou a…

Susa

25 min

Povidlovo-makoví ježci

Povidlovo-makoví ježci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek.…

1 16 17 18 19 20 38

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více