Mléčný jahodový svařák
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanu, džus a Jahody v poměru asi 1:1:1 nalijeme do hrnce a necháme přijít k varu, okamžitě stáhneme z plotny. Podáváme horké v chladných zimních večerech.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanu, džus a Jahody v poměru asi 1:1:1 nalijeme do hrnce a necháme přijít k varu, okamžitě stáhneme z plotny. Podáváme horké v chladných zimních večerech.
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou.…
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli překrojíme na půlky a rozkrájíme na proužky. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a veškerým kořením. Maso s cibulí vložíme…
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky). Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme. Poté…
Uvaříme hovězí vývar - maso do studené vody, osolit, přidat 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření a 8 kuliček černého pepře. Vaříme do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci). …
Uvarime si ryzi podle navodu a pridame 2 hrebicky, trosku oleje a 1 cibuli.Pote si na trosce oleje podusime nakrajeny porek, rajcatko, papriku nakrajenou na prouzky a…
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny…
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za…
Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za…
Hrušku a jablko zbavíme jadřince a vložíme do vysokorychlostního mixéru. Přidáme koření, vanilkový cukr, zalijeme vodou a vínem, přidáme lístky máty a zapneme na program…
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme moštem,…
Tekvicu ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme worcester, šťavu, soľ, cukor, zázvor a olej a dobre premiešame. Necháme 15 minút postáť.Do hrnca dáme víno, 1 dl…
Cibuli nakrájíme na kolečka a s cukrem povaříme ve 2 dl vody dosklovita. Pak přidáme meruňky, hřebíček a vaříme 10 minut. Přidáme zbytek koření a necháme přejít varem…
Cibulku omyjeme, pokrájíme na kostičky a na oleji /másle/ ji necháme zesklovatět. Přidáme propláchlé a osušené krupky, mícháme chvilku a pak podusíme. Přidáme hřebíček…
Marináda: všetky ingrediencie zmiešame s olejom a citronovou šťavou. Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút stáť. Marinované stehná opekáme 20 minút na…
Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce. Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a…
Bělice očistíme, vykucháme, hlavy a ocasy odkrojíme. Pak bělice opláchneme, osolíme a složíme je do látkového ubrousku nebo do mulu. Do kastrólu nalijeme vodu, přidáme…
Kaki přepůlíme a ze slupky opatrně vydlabeme dužinu. Zakápneme ji citronovou šťávou, ochutíme hřebíčkem, kůrou z citronu, muškátem a skořicí, pokud musíme, přisladíme …
Játra očistíme (pozor na žluč, dobře prohlédneme) a nakrájíme na poloviny, spaříme a osušíme papírovou utěrkou . Kousky jater lehce poprášíme moukou.Do hluboké…
Feferony očistíme, odkrojíme stonky a nakrájíme na kousky asi 2-3 cm. Po částech je vkládáme do sklenic a vždy mezi vrstvy dáme trochu brusinek. Zalijeme teplým lákem,…
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, černý čaj a vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a opatrně vlijeme mléko. Čaj necháme chvilku odležet. Nakonec čaj přecedíme,…
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i vejce. Vmícháme banány rozmačkané na kaši, rum, špetku soli a všechno koření. Oba druhy mouky smícháme v jiné míse s…
Ryžu premyjeme pod horúcou vodou, dáme na 3 PL lyžice oleja prehriať, zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme ošúpanú cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky, necháme…
Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru. V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky…