Rychlý jablečný koláč s rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěná jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na menší kostky. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, pískovým a vanilkovým cukrem, skořicí, mletým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěná jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na menší kostky. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, pískovým a vanilkovým cukrem, skořicí, mletým…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a orestujeme. Přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přihodíme všechno koření, aby se stačilo rozvonět. Přisypeme…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Na rozpáleném oleji dáme opéct krájenou cibulku, ihned zeslabíme oheň a pomaličku opékáme za občasného míchání. Může to trvat třeba i 10 minut, ale pomalé pečení dá…
Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření promícháme. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, rum a část mléka, promícháme a postupně i s nastrouhanými jablky a…
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …
Oprala jsem čočku s rýži ve vlažné vodě. Pak jsem čočku s rýží nechala stát ve studené vodě cca 2 hodiny (můžete osolit), aby nasála co nejvíce vody a byla rychle vařená…
Paradajky, cibuľu a papriku narežeme a dáme do hrnca.Vložíme bobkový list, zázvor, nové korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozvaríme. Zmes pretrieme cez sito…
Zaděláme těsto na knedlíčky. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté…
Marhule si nakrájame na male kocky a vložíme variť do hrnca, akonáhle pustia šťavu, pridávame všetky ostatné suroviny. Na koniec pridáme nadrobno nakrájané chilli.…
Šťávu promícháme s cukrem, přidáme koření a 10 minut vaříme mírným varem pod poklicí.Druhý den šťávu přecedíme, promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v…
Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Vše vaříme 2 hodiny, poté rozmixujeme, přepasírujeme a VAŘÍCÍ plníme do sklenic. Již nezavařujeme.
Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření. Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.
Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící…
Všechny přísady vidličkou rozšlehat a nalít do nádoby vhodné pro mikrovlnku. Vlnit asi 8 minut při 1000 W. Pak po 1-2 minutách sledovat a kontrolovat špejlí. Střed musí…
Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.),…
Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode. Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku…
Rajčatovou šťávu zředíme trochou vody a dáme provařit spolu s kořením.Vaříme na mírném ohni asi 10 min. Potom přidáme ovesné vločky na zahuštění a necháme ještě 5 min.…
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a iba ho rozpučíme plochou stranou noža. Hokkaido tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a vlásočky a nakrájame ju na…
Den předem naložíme fíky do rumu. Fíky překrájíme na poloviny, vložíme do malé zavařovací skleničky a přidáme skořici s hřebíčkem. Zalijeme rumem, aby byly fíky ponořené…
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu nebo pomeranče, lžíci másla, špetku soli,…