Kečup z rajčátek a jablek
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
V létě nalezneme téměř u každé polní cesty strom s plně zralými mirabelkami. Uchovejte si jejich příjemně medovou sladkou chuť v podobě marmelády, která chutná skvěle…
Zralé broskve v netradiční úpravě vás překvapí svou výraznou chutí. Broskvové čatní je skvělý doplněk k pečenému masu, grilovaným dobrotám nebo vyzrálým sýrům. Připravte…
Velká úroda rajčat? Tak tu můžete zpracovat do lahodného kečupu podle receptu Kateřiny Winterové. Ten bude mít nezaměnitelnou chuť díky použití různých koření. Výslednou…
Lívanečky jsou vždy skvělým nápadem na snídani. Jejich těsto můžeme ozvláštnit třeba kukuřičnou moukou. A co k nim? Třeba přeliv z kořeněných švestek, které voní po rumu…
Sladké mirabelky s cukrem, voňavým hřebíčkem, skořicí, vanilkou a zázvorem se mění v lahodný džem. Kapka rumu dodá kořeněný šmrnc, který z něj dělá ideální pochoutku k…
Voňavý čaj z kousků ovoce, skořice a hřebíčku zahřeje i v nejchladnějším dni. Připravte si doma zavařenou směs ovoce, pro kterou můžete sáhnout kdykoliv během zimy a…
Připravte si netradiční hlavní chod v podobě těstovin se švestkovou omáčkou. Sladká omáčka s povidly příjemně voní po skořici a celý chod vás překvapí svou zajímavou…
Šťavnaté kuřecí maso s voňavým přelivem ze švestek, rajčete a koření nabízí nečekaně lahodné spojení sladké a pikantní chuti. Rychlý recept, který promění běžné suroviny…
Kořeněný obrácený švestkový koláč s medovým karamelem nabízí bohatou chuť sladkých švestek a křupavých ořechů, doplněnou vůní skořice, badyánu a hřebíčku. Jemné těsto a…
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k…
Povidla připravujeme na sklonku léta, kdy nám dozrávají švestky a hrušky. V tomto období plodí stále také ostružiny, ze kterých uvaříme další verzi povidel. Ovocný…
S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o…
Doslova z pár velkých rajčat, cibule a koření připravíme během chvíle omáčku, kterou využijeme v chladnějším období roku. Protlak se hodí na polévku či rajčatovou omáčku…
Sterilovaný houbový salát s paprikou je skvělý například k rizotu, ale využijete jej i na těstoviny nebo pod maso. Jeho příprava není vůbec složitá a oceníte ho pokaždé,…
Okurky patří mezi nejčastěji připravované domácí zavařeniny. Podle tohoto receptu můžete připravit vlastní chutné a křupavé okurky. Okurky naskládáme do sklenic, přidáme…
Chcete-li mít ve spíži zásobu poctivých, křupavých okurek, vyzkoušejte tento osvědčený recept, se kterým se okurky pokaždé povedou. Kombinace koření, zeleniny a…
Lehký, svěží a přitom plný chuti. Houbový salát je skvělý způsob jak využít úlovky z lesa. Dá se podávat jako předkrm, lehká večeře nebo originální příloha k masu. Jemná…
Želatinové plátky namočíme do studené vody.Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.Odstavíme…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…
Jednoduchý trik, jak ušetřit čas v kuchyni! Připravte jeden základ a proměňte ho ve dvě oblíbené omáčky – rajskou a svíčkovou. Ideální řešení pro chutný oběd bez…
Svařené víno se zázvorem zahřeje tělo i duši! Kombinace červeného vína, voňavého koření a pikantního zázvoru přináší příjemné aroma a jemně kořeněnou chuť, která rozzáří…
Dušené vepřové maso s mrkví je pro mnohé strašák školních jídelen. V této úpravě si ale tento pokrm rozhodně zamilujete. Kyselkavá jablka dodají dušené mrkvi příjemnou…
Vláčný mrkvový chlebíček voní drceným hřebíčkem a skořicí. Už během pečení provoní celou kuchyň a přiláká rodinu ke stolu. Podávejte ho jako zákusek po víkendovém obědě…