Bezlepkové medvědí tlapky
Recept ještě nebyl hodnocenKoření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu.Z těsta děláme menší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu.Z těsta děláme menší…
Ochutnejte toto cukroví inspirované arabskou kuchyní. Těsto je ovoněné růžovou vodou a náplň tvoří datle, máslo a aromatické koření. Cukroví můžete tvarovat speciálními…
Perníčky v jakékoliv podobě doprovází vánoční svátky. Měkké, nadýchané, po koření vonící kousky vykrájené do libovolných tvarů můžeme k sobě slepit marmeládovou náplní a…
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky…
Lahodné cukroví, které spojuje křehké ořechové těsto s jemnou máslovou náplní plnou ořechové chuti. Tento tradiční recept patří k oblíbeným klasikám vánočního pečení a…
Luxusní spojení sladkých pomerančových plátků a křupavých malin, které okouzlí chutí i vzhledem. Toto elegantní cukroví je ideální pro milovníky netradičních kombinací a…
Pokud máte rádi medvědí pracny, ale nestihli jste je upéct v takovém předstihu, aby se stihly uležet, vyzkoušejte tento extra rychlý recept na ihned měkké lahodné pracny…
Kakaové pracny s voňavým kořením jsou tradiční cukroví, které potěší lahodnou kombinací chutí. Kakao se snoubí s aromatickým hřebíčkem a skořicí, což vytváří jedinečný…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplé, ale prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu…
Voňavý vánoční čaj se skvěle hodí k posezení nad trochou cukroví. Chuť černého čaje doplníme pomerančovým džusem a šťávou z citronu a pomeranče. Pro dospělé můžeme…
Linecké rohlíčky s rumovou nádivkou jsou krásně vláčné a voňavé. Chutí lehce připomínají náplň do išelských dortíčků, tak se nedivte, kdyby na vás na žádný nezbyl, jsou…
Kakaové slepované cukroví je oblíbená klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Jemné kakaové těsto se rozplývá na jazyku, stejně jako pikantní marmeláda.…
Netradiční salát z červeného zelí ochutíme skořicí a hřebíčkem. Zaujmou v něm také křupavé ořechy a osvěžující sladkokyselá semínka granátového jablka. Salát spojíme…
Domácí ovesné sušenky jsou vděčnou svačinkou, ale i zdravým mlsáním. S jejich přípravou vám rádi pomohou děti, které si mohou vytvarovat sušenky dle své fantazie.…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Šípková omáčka grate cull v jednodušší verzi skvěle doplní vaše zvěřinové menu. Krémová omáčka, jemně dochucená hřebíčkem, je díky smetaně sametově hebká. Skvěle chutná…
Máte vytipovaného koledníka, kterému chcete udělat radost? Nebo chcete připravit netradiční dárek k Mikuláši? Ona se během roku může vyskytnout i jiná příležitost pro…
Milovníci máku, ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka připravíte snadno z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Mrkvové moučníky jsou v poslední době hitem každé kuchyně. Může za to jejich vynikající a neobvyklá chuť. Vyzkoušejte připravit snadné mrkvové muffiny, ozdobené sladkým…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Tyto kakaové tlapky se od těch tradičních odlišují použitím celozrnné mouky. Ta jim dodá na výživnosti, přičemž chuť zachová, ba i vylepší. O chuť a vůni se postará také…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou,…