Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na Chicken Kabsa

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Myliak

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 640 kJ /
392 kcal
Bílkoviny13,48 g
Tuky8,13 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 230 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy58,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájet na proužky a osmažit na olivovém oleji. Krok 2: Odložit kuřecí vedle a uvařit kuřecí vývar. Krok 3: Nastrouhat mrkev, nakrájet cibuli, rozmačkat česnek a orestovat na olivovém oleji v druhé pánvi. Krok 4: Po lehkém osmažení přidat krájená rajčata, protlak, hřebíček a skořici a odložené kuřecí. Vařit asi 20 minut. Krok 5: Znovu odložit kuřecí, odebrat hřebíček se skořicí. Krok 6: Přidat rýži a nechat nasáknout směs. Krok 7: Vrátit kuřecí a je hotovo.

Zveřejněno 11. 6. 2022

Poznámka autora Myliak

Kabsa je příprava pocházející ze Saúdské Arábie. Kromě kuřecího lze použít např. jehněčí. Typická je směs koření a podávání na jednom velkém talíři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na Chicken Kabsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yn9X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na Chicken Kabsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yn9X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, prsa kuřecí, cibule, mrkev, rajče, protlak rajčatový, vývar kuřecí, koření hřebíček, skořice, rýže basmati, chilli

Přidat fotografie receptu