Sýrová tortilla à la garlic bread
Recept ještě nebyl hodnocenRychlá dobrota inspirovaná česnekovým chlebem! Tortilla plněná žervé, sýrem, česnekem a bylinkami, upečená v horkovzdušné fritéze do dokonalé křupavosti. Skvělá jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rychlá dobrota inspirovaná česnekovým chlebem! Tortilla plněná žervé, sýrem, česnekem a bylinkami, upečená v horkovzdušné fritéze do dokonalé křupavosti. Skvělá jako…
Mleté krůtí maso smícháme s nasekanými sušenými červenými rajčátky, přidáme strouhaný uzený sýr, škrob, červenou uzenou papriku, sůl, mléko a nasekané bylinky. Vše dobře…
Nakrájet brambory a upéct je v troubě, na tom přece nic není, že? Ačkoliv to není žádná věda, ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Stačí pár triků a máte ty…
Na svačinku, na party, na piknik, jen tak na zobání. Hodí se opravdu na každou příležitost. Řeč je skvělých šnecích z listového těsta. Každé kolečko je plné kečupové…
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně…
Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.Do mísy vsypeme mouku, přidáme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do zlatova. Přidáme slaninu, žampiony a česnek, vše nakrájené na kostičky.Chvíli…
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkovou směsí. Na každý plátek položíme dva plátky mortadely a sýr. Doprostřed umístíme okapaná sušená rajčata a po…
Filety osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a pokapeme limetkovou šťávou.Pak vložíme do pekáčku, kam jsme na dno nalili trochu oleje, přikryjeme alobalem a pečeme na…
Na dobré boloňské ragú potřebujeme kvalitní suroviny a dlouhou přípravu při nižší teplotě. S tím druhým nám pomůže pomalý hrnec. Výborné voňavé ragú plné dobrého masa a…
Brokolici na malé růžičky vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Necháme vychladit. Papriky nakrájíme na kostičky, mrkev nastouháme a přidáme k brokolici.…
Do hrnce dáme pokrájenou slaninu (pokud je dost prorostlá, ani nepotřebujeme sádlo, pokud ne, vložíme kousek sádla) a necháme vysmažit. Poté zasypeme nadrobno pokrájenou…
Uvaříme těstoviny. Mezitím, než se uvaří, tak oloupeme menší cibulku a půlku z ní nakrájíme na malé kostičky. Šunku také nakrájíme na malé kostičky.Vezmeme misku a…
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Oblíbené italské noky se dají připravit na mnoho způsobů s různými omáčkami. Vsaďte na kombinaci kuřecího masa, cukety a sýrové omáčky. Vaši strávníci se budou doslova…
Na panvi rozpálíme trochu oleje a prsa okořeněná solí a pepřem osmahneme. Maso vyjmeme.Do té samé pánve přilijeme smetanu, vývar, kořeni a provaříme.Vložíme nasekaný…
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm silné (mohou být silnější). Houby dáme do studené vody, v misce necháme jemně nabobtnat. Jakmile jsou měkké,…
Zahřejeme pánev na střední teplotu a rozehřejeme olej. Přidáme květák, rozebraný a nakrájený na růžičky, nadrobno nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a opékáme asi 12…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje.Mezitím dobře omyjeme a očistíme zeleninu. Okurku a kapii nakrájíme na kostičky, rajčátka…
Mezi letní pokrmy neodmyslitelně patří také oblíbené plněné papriky. Připravit je můžete i v bezmasé variantě, plněné kuskusem s restovanou zeleninou. Pečené plněné…
Zapečený plát z cottage sýru a vajec je skvělou bezlepkovou náhradou pečiva. Stačí ho naplnit oblíbenými surovinami a během chvilky vykouzlíte lehký sendvič plný…
Těstoviny uvaříme al dente dle návodu. Připravíme základ na bešamelovou omáčku (ovšem bez vyváření cibule, hřebíčku a bobkového listu): rozpustíme máslo, přidáme…
Nerozmrazenou Italskou směs se Šmakounem vsypte na pánev s rozehřátým máslem nebo olejem a okořeňte dle vlastní chuti. Zamíchejte do směsi smetanu a za občasného míchání…