Opečené houby s česnekem a bazalkou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 25 min + uležení 2 porce Houby 12 názorů

Suroviny

250 g hub (mohou být jakékoliv, já použila krémové žampiony)
3 stroužky česneku
1 lžička italské směsi bylinek (sušená bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn)
sladká paprika
2-3 lžíce olivového oleje
větší špetka mletého pepře
sůl
1 KL balsamika
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme raději menší houby. Pokud je nemáme, ty větší překrájíme. Smícháme utřený česnek s olejem, basamikem a bylinkami.

  2. Do směsi vložíme očištěné houby a necháme minimálně 20 minut marinovat. Pokud nespěcháme, necháme je marinovat přes noc.

  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Houby vložíme i marinádou do zapékací misky a pečeme 20-25 minut.

  4. Můžeme použít samostatně s chlebem nebo jako přílohu k masu. Je zcela na nás, jak nám budou nejlépe chutnat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 432 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opečené houby s česnekem a bazalkou

Tématické fráze: žampiony krémové recepty opečené houby houby s česnekem opečené na houby houby s bazalkou houby opečené krémový žampion recept italksé marinované houby s česnekem balsamicke sojove pecene cesnekove houby opečené žampiony s česnekem

Zapomněl/a jsem heslo