Panenka s červeným zelím

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 minut 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

600 g vepřové panenky
1 PL slunečnicového oleje
sůl
italské bylinky
Na zelí:
350 g kysaného zelí v sladkokyselém nálevu
1 střední cibule
1 jablko (použila jsem odrůdu Red Prince)
1 dl vody
sůl - dle chuti
1 PL slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. V větším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zelí spolu se šťávou a vodou, promícháme a necháme na mírném ohni pod pokličkou dusit.

  2. Jakmile zelí změkne, přidáme na kousky nakrájené oloupané jablko a necháme na mírném ohni dojít tak, aby zelí i jablko byly měkké. 

  3. Mezitím nakrájíme panenku na cca 2 cm silné plátky, osolíme a posypeme italskými bylinkami z obou stran. Na grilovací pánvi na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme panenku, dáme stranou na talíř, přikryjeme a necháme ještě pár minut dojít.

  4. Podávala jsem se zkaramelizovanou mrkvičkou. Mrkvičku jsem obalila v cukru a opekla na grilovací pánvi.

Komentáře k receptu Panenka s červeným zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.